Τεράστιο είναι το θέμα που έχει προκύψει με τους βουλευτές που κυκλοφορούν και οπλοφορούν. Για το θέμα της οπλοφορίας μέσα στη Βουλή, μίλησε στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Τραγάκης.

Ο κ. Τραγάκης είπε ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται να γίνει γνωστό ποιοι βουλευτές οπλοφορούν. Και σημείωσε: «Πριν από περίπου πέντε μήνες κάναμε μία σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Βουλής και αποφασίσαμε να λάβουμε μέτρα επειδή είχε παρουσιαστεί το φαινόμενο της οπλοφορίας των βουλευτών, όχι εντός του Κοινοβουλίου, αλλά στον περίβολο χώρο».

Και πρόσθεσε: «Τα μέτρα που πήραμε τότε, ήταν να ενημερώσουμε τους γενικούς γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων να ενημερώσουν τους βουλευτές. Προχωρήσαμε ένα βήμα παραπάνω τώρα και όλοι ανεξαιρέτως οι βουλευτές, ακόμη και οι υπουργοί, περνούν από τον έλεγχο. Όπλα επιτρέπεται να φέρουν στη Βουλή μόνο η ασφάλεια της Βουλής και οι συνοδεύοντες τους αρχηγούς των κομμάτων και του προέδρου της Βουλής».

Ο κ. Τραγάκης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά βουλευτών που θέλησαν να περάσουν τα όπλα τους εντός του κοινοβουλίου. Και σημείωσε: «Ο βουλευτής που φέρει όπλο, είναι υποχρεωμένος να το αφήσει στο φυλάκιο, να πάρει έγγραφο παράδοσης και παραλαβής.

Το επόμενο βήμα που πρέπει να αποφασίσουμε είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μια διάταξη στον κανονισμό της Βουλής που να επιτρέπει εάν υπάρξουν υπόνοιες ή υποψίες ή βεβαιότητα ότι βουλευτής προσπαθεί να εισέλθει στο κοινοβούλιο με όπλο, τότε να μπορεί να του γίνεται και έλεγχος.

Αναμένεται εντός της ημέρας όχι μόνο ο αριθμός αλλά και ποιοι βουλευτές έχουν άδεια οπλοφορίας».