«Δεν έχω έρθει σε καμία επαφή με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν επιστρέφω στη Νέα Δημοκρατία», είπε για πρώτη φορά ο Γιώργος Καρατζαφέρης στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. ξεκαθάρισε ότι στις εκλογές-όποτε αυτές γίνουν- θα δώσει τη μάχη του από το κόμμα του αφού, όπως είπε, «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εμείς με αυτή την πολιτική, να έρθουμε σε επαφή με τη Νέα Δημοκρατία».
Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ. πάντως υποστήριξε για μία ακόμη φορά τη θέση του ότι δηλαδή «μέσα στο ευρώ η Ελλάδα δεν σώζεται. Είναι πιο βατό το εθνικό νόμισμα από το ευρώ».

Είπε ακόμη ότι κινείται στον πατριωτικό χώρο αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση σύμφωνος με τα άκρα. «Είμαι απέναντι στη Χρυσή Αυγή και στα άκρα», ανέφερε.

Για τους βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, υποστήριξε ότι κάποιοι έκαναν τις επιλογές τους. «Δεν περίμενα ότι είναι τόσο νεοφιλελεύθερος ο Άδωνις Γεωργίαδης. Εγώ περίμενα περισσότερο πατριωτισμό», σημείωσε.

Έδωσε όμως και απάντηση στο γιατί νομίζει ότι δεν μπήκε το κόμμα του στη Βουλή. «Ο λαός μου γύρισε την πλάτη, καθοδηγούμενος από τα ΜΜΕ. Δεν πρόλαβα να εξηγήσω στον κόσμο, γιατί μου έκλεισαν μικρόφωνα. Τώρα, υπεύθυνα και σοβαρά λέω, ποια πολιτική θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Ποια είναι η πρόταση; Δεν ακούω προτάσεις. Ακούω μόνο ευχολόγια», είπε. Τόνισε δε ότι η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι θέμα τιμωρού.

«Πιστεύω ότι ζούμε την αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης», είπε και πρόσθεσε: «Θεωρώ καταστροφικότερο το ενδεχόμενο να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ από το να είναι η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία».