«Δεν έχω τύψεις. Είμαι περήφανος. Έδωσα μάχη και πήραμε πίσω 2 δισ. ευρώ για τα φάρμακα. Την αθλιότητα τη χαρίζω στους πουλημένους προβοκάτορες», τόνισε ο πρόεδρος της «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε ακόμη ότι: «Αυτοί οι προβοκάτορες δεν ήταν στο ΠΑΣΟΚ. Δε μίλησα όμως για κομματικά στελέχη». Σημείωσε ακόμη ότι: «Ελπίζω να μη γίνουν εκλογές σύντομα γιατί τη χώρα δεν την συμφέρει αυτό».

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε ακόμη στην πρόθεσή του να μην παίρνουν δάνεια από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Τα κόμματα ήταν υποδουλωμένα στο κράτος», είπε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε: «Εγώ έδωσα μάχες. Αυτό είναι το διαβατήριό μου για την επόμενη μέρα. Δεν ήμουν τριάντα χρόνια υπουργός. Ήμουν υπουργός στην εποχή της κρίσης και πιστεύω ότι αυτό σιγά σιγά εκτιμάται. Ξέρω τι σημαίνει οι πολίτες να είναι οργισμένοι μαζί σου. Υπάρχουν και οι τρεις στους δέκα πολίτες που πιστεύουν ότι έχει δοθεί μία μάχη».

Μίλησε ακόμη για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, λέγοντας: «Σε όλη την Ευρώπη, ανεβαίνει η ακροδεξιά. Νιώθουμε ότι έχουμε ευθύνη για την άνοδό της. Η Ευρώπη έχει ένα νόμισμα αλλά δεν έχει μία εξουσία. Οι ευρωεκλογές δεν θα είναι άψυχες. Θα γίνει χαμός, θα δείτε».