Το αίτημά του προς τους ψηφοφόρους για ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία στις εθνικές εκλογές επανέλαβε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό alpha.

«Ζητώ ισχυρή εντολή για να μπορέσω να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου, μόνο ισχυρή ΝΔ θα εξασφαλίσει στη χώρα σταθερότητα και προοπτική 4ετίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως «αν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση θα πάμε άμεσα σε εκλογές με απλή αναλογική. Δεν έχω ακούσει άλλο κόμμα να λέει ότι θα ενδιαφερόμουν να στηρίξω κυβέρνηση συνεργασίας».

«Προφανώς θέλω ισχυρή κυβέρνηση την επόμενη μέρα, η μόνη σίγουρη λύση σήμερα για σταθερή κυβέρνηση είναι ισχυρή εντολή στη ΝΔ» τόνισε.

Οι επόμενες μειώσεις φόρων θα γίνουν το 2020 και σε βάθος 4ετίας, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις που έχει προαναγγείλει.

«Δεν έχουμε δημοσιονομικό χώρο για το 2019» σημείωσε και πρόσθεσε: «Να σταματήσουμε με τη λογική των υπερπλεονασμάτων. Είναι λάθος πολιτική. Έχουμε μιλήσει για στοχευμένες μειώσεις δαπανών. Υπάρχουν και σήμερα δυνατότητες σε μια σειρά από τομείς. Έχουμε μιλήσει για βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης».

«Η ισχυρή εντολή που ζητάω είναι και εντολή διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους. Ήδη φαίνεται ότι έχουμε πείσει τις αγορές που προεξοφλούν νίκη της ΝΔ. Το γεγονός ότι το 10ετές είναι κοντά στο 2% χωρίς να έχουμε κερδίσει εκλογές κάτι λέει» εξήγησε.

«Όχι, δεν υφίσταται κανένα τέτοιο θέμα» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορηματικά για το θέμα της πιστοληπτικής γραμμής.