Υπερψηφίστηκαν και τα τρία νομοσχέδια που τέθηκαν σε ψηφοφορία απόψε στην Κυπριακή Βουλή. Τα δύο νομοσχέδια ψηφίστηκαν ομόφωνα ενώ στο τρίτο, αυτό για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, που αφορά ιδιαίτερα τη Λαϊκή Τράπεζα, υπήρξαν αποχές.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο για τη Λαϊκή, που περιλαμβάνει τη μετατροπή της σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, υπέρ ψήφισαν 26 βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Εναντίον ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ Νίκος Κουτσού. Εικοσιπέντε βουλευτές του ΑΚΕΛ , της ΕΔΕΚ και ένας βουλευτής του ΔΗΚΟ τήρησαν αποχή.

Η Βουλή ψήφισε ομόφωνα το νομοσχέδιο για τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης και το νομοσχέδιο για την Επιβολή Περιοριστικών Μέτρων στις Συναλλαγές σε Περίπτωση Έκτακτης Ανάγκης .

Ο τελευταίος νόμος έχει σκοπό, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και για λόγους δημόσιας τάξης ή και δημόσιας ασφάλειας, την ανάθεση εξουσιών στον Υπουργό Οικονομικών ή, κατά περίπτωση, στο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, για τη δυνατότητα λήψης και επιβολής προσωρινών περιοριστικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίων.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr