Την ικανοποίησή για τη συζήτηση του θέματος των αγροτών εξέφρασε εξερχόμενος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Καταλήξαμε σε ένα πακέτο μέτρων, που θα παρουσιάσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης, που δίνει προοπτική στους αγρότες και κυρίως στα νέα παιδιά που πρέπει να πεισθούν να πάνε από τις πόλεις στην ύπαιθρο για να οικοδομήσουν το νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Επίσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκε το θέμα της οικονομικής ανάπτυξης, ενώ συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντηση να αφιερωθεί εξολοκλήρου στην πραγματική οικονομία και τις ευπαθείς

Σχετικά με το φόρο των ακινήτων, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το συμπέρασμα της συζήτησης είναι πως «δεν πρέπει να δίνει κανείς βάση στα πολλά και διάφορα σενάρια», καθώς, όπως είπε, «πρέπει να φτιάξουμε ένα σύστημα πολλών παραμέτρων, ώστε να είμαστε δίκαιοι», καθώς και ότι το σύστημα αυτό θα προβλέπει «να πληρώνουν πολλοί όσο γίνεται λιγότερα, με αναλογικό τρόπο».

«Τώρα μπορούμε να αρχίσουμε την ανακούφιση», κατέληξε ο κ. Βενιζέλος, υπενθυμίζοντας ότι προεκλογικά υπήρξε δέσμευση για έναν ενιαίο φόρο ακινήτων που να είναι ελαφρύτερος και καλύτερος από τον υφιστάμενο.