Στην σημασία των ευρωεκλογών, αλλά και στην πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ελλάδα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Πλουμπίδης από τη Λάρισα σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε με αφορμή την περιοδεία του στην περιοχή.

Όπως τόνισε οι εκλογές είναι κρίσιμες «γιατί έχουμε μία σημαντική άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη» και υποστήριξε ότι «πρέπει να γίνει ένα ανάχωμα σε αυτές τις δυνάμεις που στο όνομα του έθνους και του αντισυστημισμού φέρνουν τις πιο νεοφιλελεύθερες λύσεις όποτε πάρουν την εξουσία».

Αναφορικά με την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ο κ. Πλουμπίδης είπε ότι «η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και κατάφερε να ισορροπήσει την οικονομία και την κοινωνία», ενώ μιλώντας για την στάση της ΝΔ υποστήριξε ότι «έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία κάνει προεκλογική εκστρατεία με ύβρεις και με κουτσομπολιό».

«Ένα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά, πέρασε αρκετά πράγματα και έγινε αξιόπιστος συνομιλητής. Και όταν μία κυβέρνηση γίνεται αξιόπιστη αυτό έχει αποτελέσματα σε πάρα πολλά επίπεδα. Η Ευρώπη που έχουμε σήμερα είναι μετά από 25 χρόνια κυριαρχίας των χρηματιστηρίων και των αγορών. Αυτό σήμαινε ταυτόχρονα την κατεδάφιση πολλών κοινωνικών και εργασιακών κεκτημένων» είπε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πλουμπίδης εκτίμησε πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καλό για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να επισπεύσει την διενέργεια των εθνικών εκλογών.

Σχετικά με την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας Υγείας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχουν εξισορροπήσει οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, ενώ τόνισε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό η δυνατότητα της πρόσβασης στην κοινωνική ασφάλιση για όλους.

«Είναι όλες οι υπηρεσίες τόσο υψηλού επιπέδου όσο θα θέλαμε; Όχι. Αλλά έχουν πρόσβαση όλοι. Αυτή τη στιγμή στην Ιταλία υπάρχουν 13 εκατομμύρια ανασφάλιστοι για την Υγεία. Αυτό όταν υπάρχει, είναι μια κοινωνική βόμβα» υποστήριξε.

Σημειώνεται πως το απόγευμα ο κ. Πλουμπίδης θα επισκεφτεί το χωριό Μηλέα Ελασσόνας, την περιοχή δηλαδή όπου δίδαξε ως δάσκαλος ο πατέρας του Νίκος Πλουμπίδης, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση – συζήτηση που διοργανώνει η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας.