Με επικεφαλής τον καθηγητή Αντώνη Γαζάκη, το ενωτικό ψηφοδέλτιο «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Δημιουργίας» κατεβαίνει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, στις 26 Μαΐου, διεκδικώντας τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Το ενωτικό ψηφοδέλτιο αποτελείται από 74 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, 37 άνδρες και 37 γυναίκες, καθώς αποφασίστηκε πως η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών δεν είναι τυπικό θέμα τήρησης του νόμου, αλλά ουσιαστική προτεραιότητα.

Παράλληλα ο συνδυασμός «Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής» κατεβαίνει αυτόνομα σε τέσσερις δημοτικές κοινότητες με άλλους 57 υποψήφιους και υποψήφιες. Η παρουσίαση του ενωτικού ψηφοδελτίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα), μια περιοχή που επιλέχθηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την παραβατικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών.

Το μέλος της συλλογικής εκπροσώπησης, Κώστας Ξενόπουλος, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», υπογράμμισε την ιδιαιτερότητα του συνδυασμού, λέγοντας πως δεν πρόκειται για μια «ακόμη παράταξη που στοιχίζεται πίσω από έναν επικεφαλής – υποψήφιο δήμαρχο, αλλά ένα συλλογικό σχήμα που παρεμβαίνει χωρίς αρχηγό, εκπροσωπούμενο από μια ομάδα νέων ανθρώπων». Η ανάδειξη του επικεφαλής έγινε με την κατάθεση του ψηφοδελτίου.

«Θέλουμε να είμαστε η φωνή των κινημάτων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης» τόνισε ο κ.Ξενόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε: «Το κατέβασμα στις εκλογές είναι μια μάχη, ένας σταθμός. Το βασικό είναι ότι είναι δύο σχήματα που ήρθαν για να μείνουν στην πόλη. Γι αυτό καλούμε τον κόσμο να στηρίξει».