Το θέμα της επίταξης αλλά και της συνέχισης (για την ώρα τουλάχιστον) των κινητοποιήσεων των λεωφορείων συζητήθηκε στην εκπομπή «ΝΕΤ στα Γεγονότα». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Κάποτε πρέπει να κοιτάξουμε τον κόσμο μέσα στα μάτια και να του πούμε την αλήθεια». Και πρόσθεσε: «Δεν είναι στόχος της κυβέρνησης να κάνει επιτάξεις. Η διάθεσή μας είναι όχι σύγκρουση, αλλά θέλουμε να βρεθεί λύση. Πρέπει να καταλάβουν που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αυριανή 24ωρη απεργία που εξήγγειλε από χθες η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους των ΜΜΜ. «Φανταστείτε δηλαδή να γίνει η απεργία της ΓΕΝΟΠ ως συμπαράσταση στους απεργούς και οι άλλοι να μην απεργούν», είπε ενώ σε ζωντανό που έγινε με αγρότη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι καταλαβαίνει τον αγώνα τους αλλά τους συνιστά ότι «Θα είναι καταστροφικό να κλείσουν τους δρόμους. Το τελευταίο που μπορεί να αντέξει ο τόπος είναι κλειστοί δρόμοι. Θα οδηγούσε χιλιάδες επιχειρήσεις στο να κλείσουν».

Και ξεκαθάρισε: «Στους δανειστές δεν έχουμε δώσει από τα δικά μας λεφτά ούτε ένα ευρώ. Θα αρχίσουμε να δίνουμε εάν έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα».