Στο επίκεντρο της πολιτικής ατζέντας πρωτοστατεί η επέμβαση των ΜΑΤ και των ΕΚΑΜ στις 4 τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο του μετρό στα Σεπόλια όσο και η περαιτέρω στάση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, είπε, μεταξύ άλλων, ότι «Η βασική λειτουργία του νέου μισθολογίου, δεν μπορεί να αναιρεθεί. Γιατί πρέπει να αναιρεθεί για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους;», τόνισε. Και ξεκαθάρισε: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορεί να αναιρεθεί το νέο μισθολόγιο. Οι εργαζόμενοι παρασύρθηκαν σε ακραίες επιλογές. Δεν μπορεί να υπάρξει υποχώρηση της κυβέρνησης. Ζητούν το αδύνατο».

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και στα τεράστια ποσοστά ανέργων που δεν έχουν χρήματα να κινηθούν. «Μόνο αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν υποστεί περικοπές; Και αυτοί έχουν δουλειά. Έξω υπάρχουν άνεργοι. Κόσμος που παλεύει να επιζήσει και τώρα του κόβουμε τις συγκοινωνίες».

Από την πλευρά του πάντως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Καλύβης, είπε: «Υπήρχε διάθεση για συνομιλίες από το Σωματείο. Όλα αυτά είναι υποκριτικά. Ας ψάξουν εκείνους που φοροδιαφεύγουν και μετά να μιλήσουν. Έχω ζήσει άπειρες μέρες απεργιών».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου πάντως μίλησε για «σύνθετη κατάσταση», λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σύνθετη. Εμείς συμφωνούμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση. Μπορεί η κυβέρνηση που δεν μπορεί να κάνει πίσω, να δώσει μία τελευταία ευκαιρία στο διάλογο. Το θέμα δεν είναι ποιος θα κάνει πίσω και ποιος μπρος, το θέμα είναι να λυθεί ένα πρόβλημα. Είναι μία δοκιμασία στην αποτελεσματικότητα της συγκυβέρνησης τριών κομμάτων με διαφορετική ιδεολογία. Συνομιλούμε και με τη ΔΗΜ.ΑΡ».

Πάντως, ο Θ. Μαργαρίτης, από τη ΔΗΜ.ΑΡ. ξεκαθάρισε: «Εμείς διαφωνούμε με το μέτρο της επίταξης. Η αδιαλλαξία πρέπει να νικηθεί. Και το υπουργείο πρέπει να αλλάξει γραμμή αλλά και η στάση των εργαζομένων πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να μας δίνει δραμαμίνη ο Τσίπρας για τις απότομες στροφές που έχουμε κάνει με αυτά που λένε. Να βάλουμε ένα μέτρο».

Από την άλλη, ο Π. Μεντρέκας από το ΚΚΕ σημείωσε: «Για ποιο λόγο να πετάξουν τους εργαζόμενους που φυλούσαν το χώρο εργασίας τους; Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει την απάντηση που της αξίζει από όλους τους εργαζόμενους. Χρησιμοποιεί την ωμή καταστολή στο όνομα όλου του λαού. Η κυβέρνηση είναι καταγέλαστη. Η κυβέρνηση κάνει επίδειξη αυταρχισμού. Δεν έχουν δει ακόμη την πραγματική δύναμη της εργατικής τάξης. Είναι επίδειξη πυγμής η πολιτική αυτή».

Πάντως, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε την επίταξη ως «μια απαράδεκτη αντιδημοκρατική πράξη της κυβέρνησης».