Επιμένει στο θέμα του Χρ. Καραγιαννίδη η ΝΔ και, ανταπαντώντας στην σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, η Συγγρού καλεί εκ νέου τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνο Σκουρλέτη, να πάρει θέση για τις επίμαχες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Kontra Channel και την εκπομπή του Γ. Τράγκα «Χωρίς Αναισθητικό».

Η πρώτη σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ ανέφερε πως ο κ. Καραγιαννίδης εκφράζοντας – όπως είπε ο ίδιος – τις θέσεις με τις οποίες κατέβηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ζήτησε την άμεση έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, την κρατικοποίηση οργανισμών, όπως ο ΟΤΕ και τη μονομερή διαγραφή του χρέους και, άρα, την έξοδό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Η κωμωδία με τον ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού και τον ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού κράτησε πολύ λίγο», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της ΝΔ.

«Συνειδητά εγκλωβισμένοι σε μια αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική, η ΝΔ και η κυβέρνηση συστηματικά επιλέγουν να μην αντιπαρατίθενται επί της ουσίας με την αξιωματική αντιπολίτευση. Μοναδικό τους “επιχείρημα” είναι η λάσπη και τα ψέματα, μόνο τους εργαλείο η διαστρέβλωση των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, νομίζοντας ότι έτσι μπορούν να κρύψουν τις συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής στην πλειοψηφία της κοινωνίας και τα όσα σχεδιάζουν για το μέλλον», ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου.

Η ΝΔ εξέδωσε νέα ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «ο κατά τα άλλα λαλίστατος κ. Σκουρλέτης και το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, μιλούν και πάλι για δήθεν διαστρέβλωση των θέσεων του κ. Καραγιαννίδη. Εμείς, περισσότερο από τον κ. Σκουρλέτη, θα ευχόμασταν να είναι έτσι. Όμως, ο βουλευτής του τα είπε επί λέξει. Σημασία έχει αν η θέση αυτή εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Αν τον εκφράζει, προφανώς το κατανοούμε. Αν δεν τον εκφράζει, ας τον αποκηρύξει. Αλλά, επιτέλους, πάρτε θέση!».

Μάλιστα η ΝΔ επισύναψε στην ανακοίνωσή της όλο το κείμενο των δηλώσεων του βουλευτή ώστε να καθησυχαστεί η «μανία περί διαστρεβλώσεων» του ΣΥΡΙΖΑ.