Οι δύο συναντήσεις του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, την Τετάρτη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής και αργότερα το μεσημέρι της ίδιας μέρας με τον αμερικανό πρέσβη Ντανιέλ Σμίθ, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, δεν έβγαλαν είδηση.
Ήταν τρέχοντα ειδησεογραφικά γεγονότα από την δραστηριότητα του τρίτου σε δύναμη κυβερνητικού εταίρου.
Ωστόσο η σημασία τους είναι αρκετά σημαντική καθώς εντάσσονται, κατά τις εκτιμήσεις στελεχών της ΔΗΜΑΡ, στην προσπάθεια της ηγεσίας της να αποκαταστήσει γέφυρες επικοινωνίας με θεσμικούς παράγοντες της χώρας αλλά και με κορυφαίους διπλωμάτες, οι οποίοι καταγράφουν και αξιολογούν τα όσα γίνονται στην Ελλάδα.
Τούτων δοθέντων η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, στοχεύει στο να πιστοποιηθεί , μέσω αυτών των συναντήσεων αλλά κι άλλων, κατα πώς λένε σχετικές πληροφορίες, ως θεσμικό κόμμα, που παίζει το δικό του ρόλο στις πολιτικές διεργασίες της χώρας και δεν είναι μια συγκυριακή δύναμη που έκανε την ανάγκη φιλοτιμία για να αποφευχθεί η ακυβερνησία στη χώρα σε μιάκρόισιμη στιγμή.
Στα σχέδια του κ. Κουβέλη και της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ είναι να πυκνώσει αυτές τις επαφές αφ΄ενός με θεσμικούς παράγοντες στην Ελλάδα, και αφ’ ετέρου με τον διεθνή παράγοντα.
Προγραμματίζεται μέχρι την άνοιξη επίσκεψη στις Βρυξέλλες και στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε ενω πρόκειται να πυκνώσουν οι επαφές και με τα «αδελφά»αριστερά σοσιαλιστικά κόμματα της Ευρώπης.
Πολύ περισσότερο στην παρούσα φάση, κατα την οποία διαφαίνεται, ότι η παραμονή της χώρας στο ευρώ διασφαλίζεται και το ενδεχόμενο ενός Grexit απομακρύνεται αισθητά.
Με δεδομένο μάλιστα το ότι η κυβέρνηση δείχνει να αντέχει και «να πάει να της βγεί» η ανάκαμψη της οικονομίας εντός του 2013, κι άρα, εκτός ατυχήματος, οι κάλπες πάνε για την επόμενη τριετία, η ΔΗΜΑΡ στοχεύει να χειραφετηθεί ως υπολογισίμη πολιτική δύναμη.
Αυτή η στρατηγική ενισχύεται από τίς δημοσκοπήσεις όπου όλες δέιχνουν πώς κρατάει τίς δυνάμεις της και η φθορά της, επί του παρόντος, είναι ελεγχόμενη.