Οξύνεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και τις επιθέσεις με γκαζάκια σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων τα ξημερώματα, τις οποίες καταδίκασαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους, όταν εκθειάζει την επαναστατική βία», είπε στον Alpha 9,89 ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να καταλάβουν οι βουλευτές που θεωρούν οικιακά σκεύη τα ρόπαλα και τις βόμβες μολότωφ, ότι η απόσταση από τέτοιες πράξεις είναι πολύ μικρή».

«Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης, ένα ζωτικό χώρο της Δημοκρατίας μας. Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του; Και ενώ κάλεσα το ΣΥΡΙΖΑ να τα καταδικάσει, στην ανακοίνωση το μόνο που καταδίκασε ήταν οι επιθέσεις στα σπίτια των δημοσιογράφων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημείωσε, επίσης, ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο σε όλες τις κατευθύνσεις και χωρίς εξαιρέσεις. Δεν διαχωρίζουμε σε κακή και καλή πολιτική βία» και υποστήριξε ότι «θα φθάσουμε μέχρι την πλήρη εφαρμογή του νόμου. Σε όποια ενέργεια παραβιάζει το νόμο, θίγει το δημόσιο συμφέρον, βλάπτει τους πολίτες θα υπάρχει μηδενική ανοχή».

Αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση στον ραδιοφωνικό σταθμό του βουλευτή Βαγγέλη Διαμαντόπουλου ότι «αυτοπροσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «δείχνει μια τρικυμία εν κρανίω, γιατί δεν υπάρχει συνοχή στα λόγια του ίδιου του βουλευτή».

Με αφορμή τα τελευταία αποτελέσματα δημοσκοπήσεων , ο κ. Κεδίκογλου κατέληξε λέγοντας ότι «δεν στεκόμαστε σε δημοσκοπήσεις, είναι ένα κομμάτι στην πολιτική πορεία. Μας ενδιαφέρουν οι ποιοτικοί δείκτες… φαίνεται πως υπάρχει βελτίωση της κατανόησης της προσπάθειας της κυβέρνησης, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή μιας προσπάθειας».