«Προφανώς μιλάμε για ευρωπαϊκές εκλογές, οι οποίες όμως σε όλες τις χώρες -και όχι μόνο στην Ελλάδα- έχουν και εθνικό χαρακτήρα», δήλωσε η βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Σοφία Βούλτεψη, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχετικά με τη διακύβευση των επικείμενων ευρωεκλογών.
«Ο κόσμος στο μυαλό του δεν ξεχωρίζει, δεν λέει “τώρα πάω να ψηφίσω για την Ευρώπη και τώρα για τη Βουλή”, σκέφτεται και ψηφίζει πολιτικά, δεν μπορεί ο κόσμος που θέλει να εκφράσει το αίσθημά του απέναντι σε μια κυβέρνηση να του πεις “περίμενε να γίνουν οι εθνικές εκλογές για να το εκφράσεις”, θα εκφράσει το αίσθημά του απέναντι στην κυβέρνηση, όποια κάλπη και αν στηθεί», εξήγησε η κ. Βούλτεψη.
Σε ό,τι αφορά τον πήχη που θέτει η ΝΔ σημείωσε ότι «είναι ψηλά, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, περιμένουμε ο κόσμος να εκφράσει την αντίθεσή του και την καταδίκη όσον αφορά στις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης με την ψήφο του στις ευρωεκλογές και μετά στις εθνικές εκλογές».
Σχετικά με τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για τις εθνικές εκλογές σχολίασε: «Η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά δεν κάνουν σκέψεις πολιτικές και αναλύσεις, όπως οι κανονικοί άνθρωποι. Ο κ. Τσίπρας θέλει να εξασφαλίσει ένα ποσοστό, που να τον κρατήσει ζωντανό στην πολιτική σκηνή και τίποτε άλλο -και μιλάει μόνο σε αυτούς που θα τον ψηφίσουν, δεν μιλάει πλέον στους υπόλοιπους ανθρώπους. Όλα αυτά τα επιχειρήματα, όλα αυτά τα δήθεν ηρωικά, ότι θα καταθέσει αύριο μονομερώς διάταξη για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για τα “κόκκινα” δάνεια, όλες οι παροχές, τα ρουσφέτια, όπως αυτά στο τελευταίο νομοσχέδιο, που επιγραφόταν για την ουσιαστική ισότητα και τελικά χαντάκωνε όλες τις γυναίκες και έσωζε μόνο μία, την Κουντουρά, δείχνουν ότι δεν μιλάει στους υπόλοιπους ανθρώπους, αλλά θέλει να παγιώσει ένα ποσοστό σε αυτούς που έχουν αποφασίσει να τον ψηφίσουν έτσι κι αλλιώς. Μιλάει μόνο στους δικούς του, αυτούς θέλει να εξυπηρετήσει, σε αυτούς στέλνει μηνύματα».
Αναφερόμενη στην τροπολογία για την άρση του ασυμβίβαστου βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή είπε: «Είναι φωτογραφική καθαρά για συγκεκριμένα πρόσωπα που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και την ονομάζουμε “τροπολογία Κουντουρά”, γιατί από όλους αυτούς που ψήφισαν και έδωσαν τον πολυπόθητο αριθμό βουλευτών στον κ. Τσίπρα, για να περάσει αυτή τη ντροπιαστική συμφωνία, από όλους αυτούς η μόνη η οποία μετέβαλε γνώμη και ήθελε να είναι ευρωβουλευτής είναι η κ. Κουντουρά. Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μετέβαλαν τη γνώμη τους αυτή τη στιγμή; Είναι η κ. Κουντουρά, η οποία ήταν Μακεδονομάχισσα μεγάλη και η κ. Παπακώστα, γιατί έτσι έβγαλε την πλειοψηφία ο κ. Τσίπρας».
«Μέχρι πρόσφατα έλεγε η κ. Κουντουρά ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει και θα δει τι θα κάνουν οι υπόλοιποι και έρχεται και λέει ότι πήρε το βραβείο “καλύτερη υπουργός Τουρισμού παγκοσμίως”. Ποιος της έδωσε αυτό το βραβείο; Είναι τόσο σκόπιμα ασαφώς γραμμένο, ώστε να μην ξέρουμε ποιος το έδωσε, ότι το έδωσε ένα ινστιτούτο γυναικών της Νότιας Ασίας για την προσφορά της στην περίθαλψη γυναικών και παιδιών. Αυτό τι σχέση έχει με τον τουρισμό και βγήκε καλύτερη υπουργός Τουρισμού, ενώ ξέρουμε ότι επί των ημερών της αυξήθηκαν οι τουρίστες και μειώθηκαν αναλογικά οι εισπράξεις; Της έχουμε κάνει αγιογραφία, γιατί; Δεν μπορούσε να ζήσει ο κ. Τσίπρας χωρίς την κ. Κουντουρά; Σε άλλες περιπτώσεις θα τη λοιδορούσαν», πρόσθεσε, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Κληθείσα να σχολιάσει την απόφαση του ΕΛΚ για την αναστολή συμμετοχής του κόμματος του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν ανέφερε: «Ο κ. Όρμπαν πρέπει να καταλάβει ότι όταν ανήκουμε σε μεγάλους κομματικούς σχηματισμούς, σε μεγάλους σχηματισμούς χωρών, όπως η Ευρώπη, πρέπει να μοιραζόμαστε τις ευθύνες. Δεν μπορεί να πει κανείς “κλείνω τα σύνορά μου και τα υφίσταται όλα η Ελλάδα κι εγώ είμαι καθαρός”. Ωστόσο, ο συνεργάτης – φίλος του κ. Όρμπαν έχει αποδειχθεί ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν πήγε στην Ουγγαρία, τον υποδέχθηκε ο Όρμπαν, τον ξενάγησε στους αυστροουγγρικούς θησαυρούς και στο δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε έλεγε ότι οι δυο τους συζήτησαν με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις ο ένας του άλλου».