Πλατύ κάλεσμα για τη δημιουργία μίας ευρύτατης συμπαράταξης προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, συλλογικότητες και κόμματα αποφάσισε να εισηγηθεί στη σημερινή της συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στόχος του καλέσματος αυτού, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι να αποτραπεί εν όψει των ευρωεκλογών η άνοδος της ακροδεξιάς, «με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην ίδια την Ευρώπη», και να αντιμετωπιστούν οι νεοφιλελεύθερες επιλογές στην οικονομία.

«Πρόκειται για απεύθυνση πλατιά προς ό λες τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται σε αυτό το χώρο και έχουν τους ίδιους στόχους με εμάς. Η πρόσκληση αφορά όλους. Οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, στις 26 Μαΐου», διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν υπάρχει θέμα λίστας»

«Δεν υπάρχει θέμα λίστας», τόνισαν εξάλλου κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ξεκαθάριζαν ότι οι ευρωεκλογές θα γίνουν κανονικά με «σταυρό».