Στην ερασιταχνική γραμμή του youtube και της πλάκας που διαδίδεται αστραπιαία – όπως το πρόσφατο «Τυχαίο; Δε Νομίζω» – ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη. Για να ακριβολογούμε δεν την ξεκίνησε ο ίδιος αλλά ένθερμος υποστηρικτής του Κινήματος.

Αντί για τα γνωστά συνθήματα που κανείς δεν παίρνει πλέον στα σοβαρά, ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, επέλεξε να μιλήσει στην αγνή χαβαλεδιάρικη ψυχή του Θεσσαλονικιού, με δώδεκα video λίγων δευτερολέπτων και ατάκες του τύπου «Αν δεν ζούσα σε πιθάρι, θα εψήφιζα Μπουτάρη».
Η σουρεαλιστική φύση της καμπάνιας και η ελληνική γλώσσα που βρίθει λέξεων που καταλήγουν σε «-άρι», ανοίγουν ένα τεράστιο πεδίο αυτοσχεδιασμών και «λαϊκής συμμετοχής» στην καμπάνια του Γιάννη Μπουτάρη, αφού θεωρητικά ο καθένας μπορεί να αυτοσχεδιάσει ένα σύνθημα σε στυλ «Άμα είσαι παλικάρι, που γουστάρει να ρισκάρει, τότε ψήφισε Μπουτάρη!»

Συνεπώς, στο βασανιστικό ερώτημα «Τι σχέση έχουν ένα πιθάρι, ένα μοσχάρι, ένα φανάρι, το ινδικό curry και μια ρόδα που σπινάρει με τις δημοτικές εκλογές» η απάντηση είναι: την Ομοιοκαταληξία με τον Γιάννη Μπουτάρη!