«Η χώρα χρειάζεται επειγόντως μεγάλες ενέσεις ανάπτυξης» λέει ο κ. Σαμαράς στους συνομιλητές του γιατί διαφορετικά δεν θα βγει από το θανατηφόρο κοκτέιλ της λιτότητας και της ύφεσης.
Το νέο πακέτο θα έλθει τη στιγμή που θα αρχίσει σύμφωνα με τους υπολογισμούς της κυβέρνησης να καταγράφεται ανάπτυξη στην ελληνική οικονομία και θα δώσει σημαντική ώθηση στη χώρα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι την επομένη του προϋπολογισμού ο πρωθυπουργός συγκάλεσε μίνι- υπουργικό συμβούλιο για να ενημερωθεί αναλυτικά για τους σχεδιασμούς των κρίσιμων υπουργείων αλλά και για να καταδείξει ότι είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του η ανάπτυξη.
Γραφειοκρατία, συναρμοδιότητες, διαφθορά και απηρχαιωμένη αντίληψη αποτελούν τους εχθρούς για την ανάπτυξη και για αυτό ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στους υπουργούς εντός δέκα ημερών να έχουν επιλύσει διαφορές και θέματα που μπορεί να καθυστερούν τις δράσεις.
Τις επόμενες ημέρες το πρωθυπουργικό επιτελείο σχεδιάζει νέα παρέμβαση του πρωθυπουργού με συναρμόδιους υπουργούς για τα θέματα της καθημερινότητας, όπως η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση, το κέντρο της Αθήνας, οι διαδηλώσεις κ.α.
Το άλλο μέτωπο για τον κ. Σαμαρά ακούει στο όνομα κυβερνητική σταθερότητα. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πλέον έχουν 151 βουλευτές μετά τις διαγραφές και η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα είναι αποφασιστικής σημασίας.
Παραμένει αναπάντητο ερώτημα αν ο ανασχηματισμός που βρίσκεται στα σχέδια του κ. Σαμαρά θα δώσει νέα πνοή στον κυβερνητικό σχηματισμό για την υλοποίηση των μέτρων και να τελικά θα συμμετάσχουν πλήρως και με πολιτικά στελέχη οι δυο κυβερνητικοί εταίροι.
Μόνο αν συμμετέχουν πολιτικά στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ λένε στο Μαξίμου έχει αξία και σημασία η αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα καθώς μόνο έτσι θα μπορεί να διαφυλαχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η κυβερνητική συνέχεια και η σταθερότητα.