«Μεγάλη πρόκληση» χαρακτήρισε τη νέα αιρετή περιφέρεια, που θεσμοθετείται με τον «Καλλικράτη», ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης, προτάσσοντας το «πολιτικό διακύβευμα» του νέου θεσμού «για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη».

Σε συνάντησή του με τους δημοσιογράφους επισήμανε ότι ο νέος θεσμός «καθιστά την περιφέρεια απ’ ευθείας συνομιλητή της Ε.Ε. και των άλλων αιρετών περιφερειών», μεταξύ αυτών και της περιοχής μας στη ΝΑ Ευρώπη.

Το θέμα, όπως είπε «είναι ποιος μπορεί να κάνει το όραμα πράξη. Ο καθένας έχει προσωπικές διαδρομές. Οι πολίτες θα κρίνουν, ποιος είναι κατάλληλος και ποιος όχι».

Εξάλλου, επισήμανε ότι «δεν φθάνει να λέμε ότι τιμάμε την ψήφο των πολιτών, αλλά και τον ιδρώτα τους» και πρόσθεσε ότι για τη στήριξη του νέου θεσμού «έχει σημασία η διαφάνεια στη διαχείριση, οι καθαροί λογαριασμοί».

Ο κ. Μπόλαρης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε ότι «εκπέμπουμε σε διαφορετικό μήκος κύματος από τον υποψήφιο της Ν.Δ. και έχουμε ένα τελείως διαφορετικό μοντέλο και όραμα».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ανέφερε ότι ήδη βρίσκεται «σε διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες, όχι για να κλείσουν ψηφοδέλτια, αλλά για να πάρουμε μαζί μας τους καλύτερους από όλους τους τομείς της κοινωνίας», στη βάση «ενός προγράμματος, για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη».