Διπλή έκκληση για την επίλυση του Κυπριακού απευθύνει από τη Λευκωσία στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Δρούτσας κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο και να αποδεχθεί την πρόταση Χριστόφια για επιστροφή της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου στους Ελληνοκύπριους νόμιμους κατοίκους της.

«Το Κυπριακό είναι θέμα εισβολής και κατοχής. Αυτό δεν το ξεχνούμε. Αυτό εμείς το τονίζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις», πρόσθεσε ο κ. Δρούτσας, καλώντας παράλληλα και την τουρκοκυπριακή πλευρά να δείξει εποικοδομητικό πνεύμα στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Δρούτσας διαβεβαίωσε τον Δημ. Χριστόφια για άλλη μια φορά για την απόλυτη στήριξη της Ελλάδας και της λληνικής Κυβέρνησης στις προσπάθειές του. «Η Κύπρος, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει φωνή, κύρος, αξιοπιστία», τόνισε και χαρακτήρισε τις προτάσεις του Κυπρίου Προέδρου «καλά μελετημένες, εποικοδομητικές» σημειώνοντας: «μπορούν να συμβάλουν στην ταχεία εξεύρεση λύσης που όλοι επιθυμούμε τη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, των αξιών της ΕΕ, με πλήρη σεβασμό στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Αυτή είναι η λύση, η οποία είναι προς το συμφέρον όλων των κατοίκων της Κύπρου»

Το Κυπριακό παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτικής της Ελλάδας, επανέλαβε ο κ. Δρούτσας, ο οποίος αναχώρησε στις 10 το πρωί για την Αθήνα.

Κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο, την πρώτη μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο κ. Δρούτσας κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, από όπου και η φωτογραφία.