Επί περίπου 2,5 ώρες παρέμεινε στο υπουργείο Εσωτερικών ο Γιώργος Παπανδρέου, όπου είχε συνεργασία με τους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού, Εξωτερικών και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Όπως δήλωσε ο κ. Πεταλωτής εξερχόμενος του υπουργείου Εσωτερικών, δεν πρόκειται για »πρωινό καφέ» αλλά για μια «ομάδα σχεδιασμού, ανάμεσα στις άλλες ομάδες που θα υπάρχουν». Ο κ. Πεταλωτής μίλησε για «ομάδα προγραμματισμού των βημάτων της κυβέρνησης από ‘δω και πέρα, η οποία θα συνδιαμορφώνει μαζί με τους υπουργούς φυσικά και τα συλλογικά όργανα την πολιτική και θα την υλοποιεί».

Για τη νέα αυτή ομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα συνεδριάζει τακτικά και η σύνθεσή της θα είναι ανάλογη με το αντικείμενο που θα συζητείται. Σχετικά με το χώρο όπου θα συνεδριάζει η ομάδα, ο κ. Πεταλωτής είπε «θα το δούμε».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τα σενάρια που θέλουν τον πρωθυπουργό να είναι υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ. «Έχουμε τόση δουλειά ως ελληνική κυβέρνηση που όλη η παραφιλολογία και η σεναριολογία δεν βοηθά, κυρίως τη χώρα».