Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή στη Μόσχα, Ανδρέα Φρυγανά, για να τον ενημερώσει για την απάντηση της Ρωσίας στις «μη φιλικές ενέργειες» της Αθήνας τον Ιούλιο, αναφορικά με τις απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που προορίζεται για τα μέσα ενημέρωσης, η οποία δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Ρωσική Ομοσπονδία Α. Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι στις 20 Ιουλίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκφράσει στον Έλληνα πρέσβη την έντονη διαμαρτυρία του για τις απελάσεις των διπλωματών.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε: «Στις 20 Ιουλίου στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο εξεφράσθη έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακόμη πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».