Τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δηλώσεις του Παναγιώτη Ψωμιάδη, όπως αυτές μεταφέρθηκαν από τοπικό site στη Θράκη, ο οποίος πριν από μία εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 5 Ιουνίου ανέφερε ότι «προσωπικά δε με ενοχλεί η Χρυσή Αυγή, πλην ακραίων συμπεριφορών τις οποίες και καταδικάζω».

Πριν από μία εβδομάδα ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε ότι: «Η Χ.Α., όπως και το ΚΚΕ, είναι κόμματα που τα τιμούν Έλληνες πολίτες. Είμαι όμως κατά των ακροτήτων και καταδικάζω ακραίες συμπεριφορές από όπου και αν προέρχονται. Πάντως ανατρεπτικές πράξεις δεν έκανε η Χ.Α. αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω, για να φύγουμε λίγο από το Μνημόνιο και τα οικονομικά ζητήματα, ποιος κατέστρεψε το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο; Ο ΣΥΡΙΖΑ δε καταδίκασε ποτέ τους κουκουλοφόρους. Ποιος κλείνει λιμάνια, εργοστάσια, πολυκαταστήματα, ποιος υπερασπίζεται δυνάμεις αναρχικών; Μερίδα αυτών λένε δημόσια ότι στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Χ.Α. δεν ξεπούλησε το όνομα Μακεδονία, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήγαν στα Σκόπια για να διαδηλώσουν υπέρ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν τις σημερινές αντιδράσεις των υπολοίπων κομμάτων. Η απάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης δεν άργησε και αναφέρει: «Με δεδομένο ότι ο κ. Ψωμιάδης διαθέτει θεσμικό ρόλο πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ως -διορισμένος από τον πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά- συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας στη Μακεδονία, είμαστε υποχρεωμένοι να θεωρήσουμε ότι υλοποιεί αποφάσεις του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ.»

Οι δηλώσεις Ψωμιάδη προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου ο οποίος χαρακτήρισε «συγκλονιστική» την είδηση. «Είναι μια δήλωση που δείχνει ξεκάθαρα ότι πλέον συγκλίνει το τρίτο με το τέταρτο Γερμανικό Ράιχ . Είναι απίστευτο ότι για να πάρουν κάποιες ψήφους από Έλληνες πολίτες που παρασύρθηκαν, οδηγούνται πλέον σε τέτοιου είδους δηλώσεις.»

Η δήλωση Ψωμιάδη προκάλεσε και την αντίδραση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Η Χρυσή Αυγή, με ενέργειες, πρακτικές αλλά και ρητορική τα τελευταία χρόνια, έχει θέσει εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικού, δημοκρατικού τόξου. Τώρα, αν εσχάτως κάποιοι στη Ν.Δ έχουν ανακαλύψει αδελφική σχέση μαζί της, ίσως αυτό να καταδεικνύει το γεγονός ότι δεν αντέδρασε ο Εκπρόσωπος της Ν.Δ στις αισχρότητες του κ. Κασιδιάρη. Όσον αφορά τώρα την εγγύηση της ομαλότητας, αυτή δεν μπορεί να εκπροσωπείται από την ρηχότητα και τις περιστασιακές παρουσίες».