Την κεντρική διοίκηση του ΕΟΠΠΥ επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον πρώην βουλευτή Θανάση Λεβέντη και τον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας Μάνο Ζαχαριάδη και άκουσε τις απόψεις του προέδρου και των μελών του ΔΣ.

Ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να ανήκουν σε ένα φορέα, με την προϋπόθεση, όμως, αυτός να είναι αποτελεσματικός και να έχει τους κατάλληλους πόρους για να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους,

«Ο συγκεκριμένος ενιαίος φορέας ακόμα και αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε. Όλοι οι Έλληνες ασφαλισμένοι πρέπει να ανήκουν σε ένα φορέα, με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα έχει αποτελεσματικότητα, ότι θα έχει ικανότητα και ότι θα έχει και τους αναγκαίους πόρους προκειμένου να ανταποκρίνεται σε όλα εκείνα που αποτελούν στοιχείο ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης των Ελλήνων πολιτών, δηλαδή βασικό μέγεθος στη λειτουργία του κοινωνικού κράτους».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το κόμμα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξουν χρήματα και πόροι, ώστε όλοι οι ασφαλισμένοι να έχουν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

«Ο ΕΟΠΥΥ στο σχεδιασμό του δεν εξασφάλισε εκείνες τις ρυθμίσεις που θα έπρεπε να υπάρχουν. Δεν έχει τους αναγκαίους πόρους με αποτέλεσμα σήμερα να δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, κυρίως για τη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να υπάρξουν πόροι, να υπάρξουν χρήματα για τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να υπάρξει η αναγκαία ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων» είπε ο κ. Κουβέλης.