Οι προτάσεις για την τόνωση της ανάπτυξης στην Ε.Ε., αλλά και η προληπτική εποπτεία των πιστωτικών ιδρυμάτων, θα βρεθούν μεθαύριο Τετάρτη στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin) στις Βρυξέλλες.

Στο Ecofin, η χώρα μας θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γ. Ζανιά, καθώς ο υπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης θα παραμείνει στην Ελλάδα και στην Λάρισα όπου διεκδικεί την επανεκλογή του.

Στο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξετασθούν ζητήματα σχετικά με την αναθεώρηση των κανόνων για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις των τραπεζών, αλλά και η πρόταση κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικώς με τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας των τραπεζών. Αν και δεν περιλαμβάνονται στην ατζέντα του Ecofin, ωστόσο υπό εξέταση αναμένεται να τεθούν οι εξελίξεις στην Ευρωζώνη και οι προτάσεις για την τόνωση της ανάπτυξης.

Ακόμη, το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου της G20, για την τελευταία έκθεση της Επιτροπής για τη γήρανση στην ΕΕ, για το πλαίσιο χρηματοδότησης περιβαλλοντικών παρεμβάσεων, κ.α.