Κάθε σενάριο συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ απέκλεισε ο πρόεδρός της Νέας Δημοκρατίας κατά την πρώτη του προεκλογική ομιλία στο Αιγάλεω. «6 Μαΐου οι εκλογές έρχονται, θέλουν δεν θέλουν κάποιοι» τόνισε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε «Εμείς δεν φοβόμαστε το λαό, άλλοι κρύβονται» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ζητώντας καθαρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξει τα πάντα όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε να εξετάσει πλήρως πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο και να διερευνήσει τα εγκλήματα που καταγγέλλουν πια, πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα αποκατασταθούν οι πολύ χαμηλές συντάξεις και τα επιδόματα των πολυτέκνων, προανήγγειλε μέτρα ανακούφισης για τους δανειολήπτες, όπως για παράδειγμα η δόση του δανείου να μην ξεπερνά το 30% του μηναίου μισθού ενώ ανέφερε πως πρέπει να αποζημιωθούν οι μικροομολογιούχοι.

«Αυτοί που γονάτισαν τη χώρα δεν μπορούν να την κάνουν αυτοδύναμη κ. Βενιζέλο» είπε ο Αντ. Σαμαράς εξαπολύοντας επίθεση στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο είπε ότι ήταν από τους βασικούς συντάκτες του Μνημονίου. «Δεν ήταν ο κ. Βενιζέλος μέσα στο κάδρο όλων εκείνων των εγκλημάτων που κατήγγειλαν ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ;» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.