Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του νυν και του τέως προέδρου της ΝΔ, μετά την αμετάκλητη απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να διαγράψει οριστικά κάθε σχέση με το παρελθόν του κόμματος. Την ίδια ώρα, ο Κ.Καραμανλής έγινε αποδέκτης μηνύματος από την Ντ.Μπακογιάννη να καταθέσει στην Εξεταστική για το Βατοπαίδι.

Σύμφωνα με το Βήμα, η σχέση των δύο ανδρών βρίσκεται στα όρια του διαζυγίου, ιδίως μετά την αναφορά του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν θα απολογείται «για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου».

«Ο Σαμαράς δεν απολογείται και δεν χρωστάει σε κανέναν. Η εποχή των ισορροπιών τελείωσε οριστικά» λένε στενοί του συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, που επισημαίνουν την απόφαση του κ. Σαμαρά να κόψει τον γόρδιο δεσμό των εσωκομματικών ισορροπιών και να προχωρήσει και σε άλλες εκκαθαρίσεις στον δρόμο προς το συνέδριο του κόμματος (25-27 Ιουνίου).

Πάντως, από το στρατόπεδο του τέως πρωθυπουργού στέλνεται το μήνυμα στη Ρηγίλλης να μη συνεχίσει την πολεμική τακτική.

Μήνυμα Μπακογιάννη

Την ίδια ώρα, η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη έστειλε σαφές μήνυμα στον Κώστα Καραμανλή να προσέλθει ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπαίδι.

«Γιατί είναι κακό να πάνε στις Εξεταστικές Επιτροπές; Και ο Κ. Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός και είπε ότι την ώρα που θα τον καλέσουν να πάει για τη Siemens θα πάει ευχαρίστως ή σε οποιαδήποτε άλλη Εξεταστική» δήλωσε στον «Αθήνα 9,84».

«Εγώ ήμουν υπέρ των Εξεταστικών, όπως ήμουν και η μόνη υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή που είχα βγει ευθέως και είχα πει ότι χρειάζεται εξεταστική για τη Siemens, γιατί είχε πέσει ‘λάσπη στον ανεμιστήρα’» υποστήριξε.

Ανάλογο μήνυμα έστειλε και ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

«Εγώ δεν θα περίμενα να μου ζητήσουν να πάω σε Εξεταστική Επιτροπή, θα έστελνα επιστολή και θα έλεγα “ζητώ να με καλέσετε, διότι εγώ πιστεύω ότι είμαι εντάξει και οι μύθοι και οι ψίθυροι να σταματήσουν”» είπε.