Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Παπαδήμου. Σε λιγότερες από 20 ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα, θα μετατραπεί σε υπηρεσιακή με εντολή να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Η θετική για την Ελλάδα κατάληξη της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης και η άμεση εκταμίευση του ποσού των 30 δισ. ευρώ που απομακρύνει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, καθιστούν σαφές ότι η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε στις 11 Νοεμβρίου, ολοκληρώνει το έργο της και ανοίγει ο δρόμος για πρόωρες κάλπες.

Όπως αναφέρουν σήμερα στο κύριο θέμα τους «Τα Νέα», αν εξελιχθούν όλα ομαλά, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 29 Απριλίου, με μία μικρή πιθανότητα, για λόγους καλύτερης προετοιμασίας, να μετακινηθούν κατά μία εβδομάδα, στις 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα ως τώρα δεδομένα, η κυβέρνηση Παπαδήμου ολοκληρώνει τον βίο της μέσα στην εβδομάδα 19-23 Μαρτίου, οπότε και θα ψηφιστεί η νέα δανειακή σύμβαση των 130 δισ. ευρώ. Επί του θέματος αυτού φαίνεται πως υπάρχει και συμφωνία των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι έχουν άρει τις αντιρρήσεις τους σχετικά με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.