Το ναι ή το όχι των διαγραφέντων βουλευτών της ΝΔ στη σημερινή ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο της δανειακής σύμβασης, θα καθορίσει την στάση Σαμαρά απέναντι τους.

Πάντως παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι η πλειοψηφία όσων καταψήφισαν το νέο μνημόνιο θα δείξουν μεταμέλεια και θα ψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο δεν επιβεβαιώνονται καθώς πολλοί από τους 21 κινούνται ήδη προς διαφορετικές κατευθύνσεις.

Το τριήμερο έγινε σειρά διερευνητικών επαφών κυρίως από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ κ. Μπούρα αλλά η Συγγρού αποφεύγει να δώσει αριθμό και ονόματα αυτών που θα υπακούσουν αυτή τη φορά και θα υπερψηφίσουν τον εφαρμοστικό. Αντίθετα -ίσως γιατί ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα μικρός- θέτει τώρα επιπλέον όρους επιστροφής μιλώντας για «επανεξέταση της κάθε περίπτωσης ξεχωριστά».

Πάντως κάποιοι από τους διαγραφέντες συνομιλούν ήδη με το σχήμα του Π. Καμμένου ενώ κάποιοι άλλοι τηρούν στάση αναμονής επιμένοντας πάντως ότι δεν θα ψηφίσουν τον εφαρμοστικό νόμο του νομοθετήματος που καταψήφισαν.

Γεγονός πάντως είναι ότι η εξέλιξη της υπόθεσης «διαγραφέντες» αποδείχθηκε πολύ πιο σύνθετη από την αρχική πρόβλεψη γεγονός που κάνει τη Συγγρού ιδιαίτερα επιφυλακτική στις εκτιμήσεις της για την συμπεριφορά τους αναθεωρώντας ακόμα και τους όρους επιστροφής τους μιλώντας τώρα για προσωπικά κριτήρια κι όχι συλλογικά.