Τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών «σε όλα τα σημεία του προγράμματος πλην ενός που απαιτεί περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση με την τρόικα», ανακοίνωσε πριν από λίγο το Μαξίμου, λίγα λεπτά μετά το τέλος της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στο Μαξίμου.

Αυτό το θέμα, όπως προκύπτει από όλες τις πλευρές είναι το ζήτημα της μείωσης των κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς ο Α. Σαμαράς φέρεται να μη δέχεται τη μείωση των επικουρικών συντάξεων κάτω από τα 300 ευρώ, ενώ ο Γ. Παπανδρέου δε δέχεται ως αποτέλεσμα αυτής της άρνησης η μείωση να μεταφερθεί στις κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, υπάρχει ένα ποσό 300 εκ. ευρώ το οποίο αναζητείται για να κλείσει η συμφωνία και οι πολιτικού αρχηγοί έχουν εξουσιοδοτήσει τον κ. Παπαδήμο να διαπραγματευτεί με την τρόικα άμεσα ώστε να κλείσει η συμφωνία.

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο της επανάληψης της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών αύριο, καθώς εάν υπάρξει νέα εμπλοκή τότε οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν και πάλι στο Μαξίμου κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αυτήν την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συνάντηση της τρόικας με τον κ. Παπαδήμο επί αυτού του θέματος με το Μαξίμου να υποστηρίζει ότι «αυτή η συζήτηση γίνεται αμέσως ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup», η οποία ξεκινά νωρίς το μεσημέρι με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου και υπουργού της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου.