Πυρά και κατά Καμμένου και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, διότι έδωσε έδαφος και κυβέρνηση με την «έξαλλη ψεκασμένη ακροδεξιά» επεφύλασσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στη συζήτηση στη Βουλή για την εξεταστική.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, επιτέθηκε με δριμύτητα και στο πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο Πάνος Καμμένος «είχε αναζητήσει στην αρχή της καριέρας του στήριξη στον ακροδεξιό χώρο» είχε ζητήσει την αποφυλάκιση των πρωταιτίων του χούντας, «συνεργάστηκε με τον Γκέμπελς της χούντας, τον Γεωργαλά», «έχτισε την πολιτική του καριέρα πλασάροντας θεωρίες συνωμοσίας, με κορυφαία ότι πίσω από τη 17Ν κρύβεται το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου».

«Τα χρόνια κύλησαν και φτάσαμε στο 2015, οπότε ο κ. Καμμένος έγινε στυλοβάτης, πυλώνας της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» παρατήρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι η σημερινή διακυβέρνηση «θα μπορούσε να έχει ως σύμβολο την αγκαλιά του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο, στις εξέδρες της Αθήνας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως ο Πάνος Καμμένος έχει εξελιχθεί σε ένα πρόσωπο που μπορεί να λέει και να κάνει ό,τι θέλει, στην περίοδο της υπουργίας του, με «αστείες δηλώσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν πληρώνει και δεν σκοπεύει να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ», «με ρατσιστικές δηλώσεις, όπως το γεγονός ότι παραλλήλισε τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, με κτηνοβασία», «με επικίνδυνες δηλώσεις, όπως αυτή με την οποία είπε ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ την ιθαγένεια για παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στη χώρα μας», «με δηλώσεις που προκαλούν τη νοημοσύνη, όπως εκείνη με την οποία, ενώ το πρωί είχε ψηφίσει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, όταν πήγε στη Σύρο, δήλωσε ότι η αύξηση του ΦΠΑ είναι πράξη εγκληματική και αντισυνταγματική».

«Ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί τον μεσαίωνα της πολιτικής. Είναι φοβικός με τους πρόσφυγες, με τα παιδιά των προσφύγων, με τους ομοφυλόφιλους, με τους ανθρώπους άλλων θρησκειών, με τους άλλους λαούς» είπε κ. Θεοδωράκης και απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά: «Κυρίες και κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θεωρώ πιθανό ότι θα σκίσετε τις φωτογραφίες που δείχνουν αγκαλιασμένο τον κ. Τσίπρα με τον Καμμένο. Ο ένας θα καλύπτει τον άλλον. Και ο κ. Τσίπρας θα λέει ότι είναι φυσικό ένας υπουργός Αμύνης να μην ασχολείται με την άμυνα, αλλά να ξενυχτάει μιλώντας με έναν ισοβίτη. H ιστορία θα γράψει ότι κυβερνήσατε με την έξαλλη ψεκασμένη ακροδεξιά. Δώσατε έδαφος στη συντήρηση».