Σημαντικές εξελίξεις από την πρώτη κιόλας εβδομάδα του νέου έτους αναμένει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, τονίζοντας ότι τα «τα πράγματα έχουν φτάσει στο “μη παρέκει”».

«Χρειάζεται και απαιτείται η μέγιστη σοβαρότητα και η υψηλότερη ευθύνη. Παιχνίδια δεν μπορεί να κάνουμε. Τα κόμματα μπορεί να έλθουν σε δεύτερη μοίρα. Σε πρώτη μοίρα πρέπει να είναι μόνο η Ελλάδα», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο Γ.Καρατζαφέρης είπε: «Μετέφερα τις σκέψεις μου για ένα σχήμα πιο ευέλικτο και πιο αντιπροσωπευτικό. Εξήγησα στον κ. Παπαδήμο ότι δεν μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, απλώς με άλλο Πρωθυπουργό, αλλά μια άλλη κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να αναλάβουν ευθύνες. Θέλω να πιστεύω ότι την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, θα γίνει η απαραίτητη συνεννόηση για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Εμείς με την υπάρχουσα κατάσταση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε τον εαυτό μας ως “μακιγιέρ” και πολύ περισσότερο, ως “μακιγιέζ” των λαθών και των ανομημάτων του ΠΑΣΟΚ».