Από αύριο θα μπορούν οι αγρότες να εισπράττουν τις επιδοτήσεις, δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης.

«Τα χρήματα είναι ένα δισεκατομμύριο ευρώ, και θα τα πάρουν περίπου 700.000 αγρότες. Νομίζω ότι η έγκαιρη προσπάθεια που καταβάλαμε ούτως ώστε να δοθούν τα χρήματα τόσο γρήγορα, γιατί μην ξεχνάτε ότι αυτά είναι τα μισά, άλλα τόσα δόθηκαν τον Οκτώβριο, δίνουν μια ανάσα στους ανθρώπους αυτούς οι οποίοι περνάνε και δύσκολα χρονιά εξαιτίας και των τεράστιων εξόδων του κόστους παραγωγής κ.λπ. και των τιμών των προϊόντων που δεν είναι πάντα στα καλύτερα δυνατά επίπεδα», τόνισε ο υπουργός.

Σε ότι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, είπε, πως πρέπει να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί «για να έχει νόημα αυτή η ιστορία, να προγραμματίσουν όλοι τη δουλειά τους και να βγει από την κυβέρνηση».

Μιλώντας για τις περικοπές στις επικουρικές είπε, «ότι εμπεριέχεται στο μνημόνιο, στο μεσοπρόθεσμο και στη δανειακή σύμβαση ως προϋπόθεση για τις συντάξεις πρέπει να περάσει».

Σε ότι αφορά την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Σκανδαλίδης τόνισε: «πρέπει λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να φτιάξει το πρόγραμμά του, τη στρατηγική για τη χώρα πρώτα, δεύτερον το εκλογικό του πρόγραμμα και αφού τα συζητήσει και αποφασίσει, να συζητήσει για τους θεσμούς και τα πρόσωπα» και πρόσθεσε:

«Αν εμείς σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, δεν θα μας ξεπεράσει η ιστορία, δηλαδή δεν θα διαλυθούμε, δεν θα διασπαστούμε».