Το ενδιαφέρον του για την πολιτική εξέφρασε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος σε συνέντευξη του ενώ παράλληλα σχολίασε πρόσωπα και καταστάσεις στην πολιτική σκηνή του τόπου.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, αναφέρθηκε και σε εκείνους που χρησιμοποιούν το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή ή που τον κατηγορούν για το «φούσκωμα» του ελλείμματος.
Σε ερώτηση σχετικά με την αξιολόγηση και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ανέφερε: «Θεωρώ ότι είναι πιθανόν βέβαιο να κλείσει την αξιολόγηση η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Έχει αποδείξει ότι είναι πάρα πολύ ικανή στο να κάνει πάρα πολλές υποχωρήσεις παρότι έχουν υπάρξει κάποιες αποχωρήσεις από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων περισσότερο για το θεαθήναι και όχι για την ουσία. Εκτιμώ ότι μάλλον θα κλείσει η αξιολόγηση, στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνει για ένα χρόνο ακόμη, για να μην πω ότι μάλλον στο μυαλό του κ. Τσίπρα, περισσότερο είναι οι εκλογές να γίνουν το καλοκαίρι του 2019, μαζί με τις ευρωεκλογές, σε μια προσπάθεια να έχει κλείσει τα θέματα με την τρόικα και να προσπαθήσει να κάνει κάποιες μικρές αλλαγές στην οικονομία.»
Για τον Αλέξη Τσίπρα επισημάνε ότι: «Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει ιδιαίτερες ικανότητες ιδίως στο επικοινωνιακό πεδίο, λίγους μήνες αφ’ ότου ανέλαβε την πρωθυπουργία δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος των βαρών που είχε αναλάβει, αυτή τη στιγμή είμαι βέβαιος ότι το βάρος αυτό το καταλαβαίνει ο ίδιος».
Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε και για την κίνηση των πρώην υπουργών του Κώστα Καραμανλή να ιδρύσουν πολιτικό φορέα:
«Το ότι υπήρξαν υπουργοί του Κώστα Καραμανλή για έναν μικρό χρονικό διάστημα αυτό είναι αλήθεια. Το ότι επιλέγουν να κάνουν ένα δικό τους κόμμα είναι επίσης μια αλήθεια που δεν έχει σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, κανενός είδους ομπρέλα καραμανλική αυτό το πράγμα. Η επιλογή τους είναι καθαρά προσωπική, εγώ εκτιμώ ότι ο χώρος της ΝΔ, ασχέτως αν μπορεί να μην συμπαθούν τη σημερινή ηγεσία ή κάποιες πολιτικές, είναι ένας χώρος που έχει δυνατότητα ευρέων συναινέσεων και κατά συνέπεια θα μπορούσε να υπάρξει αυτή η συναίνεση μέσα στο χώρο της Ν.Δ. Δεν νομίζω δηλαδή ότι ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ έχει δείξει με τις ενέργειες του και τις πράξεις του σημάδια αποκλεισμών.
Πολλές φορές αξιοποιείται, χρησιμοποιείται το όνομα του Καραμανλή από πάρα πολλούς, δεν το έκαναν οι ίδιοι αλλά ωστόσο να προσθέσω κάτι. Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας για την περίοδο της δεκαετίας του ’90 και πόσο καλά ήταν τα πράγματα, και αντίθετα για την περίοδο του 2000.
Στο μεν πρώτο έγιναν πραγματικά σκάνδαλα την περίοδο Σημίτη, στη μεν δεύτερη περίοδο του 2000 παρουσιάστηκαν ως σκάνδαλα αλλά ήταν φούσκες μόνο και μόνο για να κτυπηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή και πρόσωπα που ήταν κοντά σε αυτόν αποδείχθηκαν στα δικαστήρια. Στην πρώτη περίπτωση με κατά δικαστικές αποφάσεις και φυλακίσεις και στη δεύτερη περίπτωση με περίτρανες αθωωτικές αποφάσεις».
Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ακούω να λένε διάφοροι ότι στην περίοδο Καραμανλή φούσκωσε το έλλειμμα, το χρέος κλπ αγνοώντας ότι υπήρχαν παρά πολλά από τα ελλείμματα που αφορούσαν παρελθόντα έτη».
Για την κριτική που ασκείται για εκείνη την περίοδο και από την σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε:
«Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια ελαφρά κριτική και αυτοκριτική που κάνει και ο κ. Μητσοτάκης, γιατί και ο ίδιος έχει την αυτοκριτική για την περίοδο που εκείνος ως υπουργός έκανε τα Α’, η δεν έκανε τα Β’ που θα έπρεπε, ο ίδιος έχει πει κάνοντας αυτοκριτική και για τον εαυτό του αλλά και για την περίοδο όχι μόνο του 2004, αλλά και για το 2012-2015, είναι απολύτως εύλογο να κάνει κανείς αυτοκριτική. Είναι όμως διαστρέβλωση της πραγματικότητας να προσπαθήσει να φορτώσει όποιος και να το κάνει αυτό και δεν εξαιρώ κανέναν , να φορτώσει στην περίοδο 2004-2009 πράγματα που δεν συνέβησαν αποκρύπτοντας αυτά τα οποία ήταν θετικά για τη χώρα γιατί θα φτάσουμε σύμφωνα με τις προβλέψεις των θεσμών να είμαστε στην κατάσταση του 2008 γύρω στο 2036».