Γενικού χαρακτήρα εκτιμά ότι θα είναι οι επικείμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φ. Κουβέλης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ο κ. Κουβέλης ανέφερε ότι στην καλύτερη περίπτωση θα διαμορφώνει ένα περίγραμμα «με αποτέλεσμα η περιπέτεια του ελληνικού χρέους και η αντιμετώπισή του να συνεχίζεται».

«Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όσες κι αν είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού», επισήμανε, προσθέτοντας ότι αυτό που πρέπει να διεκδικήσει η Ελλάδα και που η κυβέρνηση της χώρας δεν διεκδικεί, «είναι ο πολιτικός ευρωπαϊκός διακανονισμός του χρέους».

Σημείωσε παράλληλα ότι θα μπορούσαν οι αρχηγοί όλων των κομμάτων να απευθυνθούν στην Ευρώπη με κοινή διεκδίκηση. Όπως είπε ωστόσο, «αυτή η κοινή πολιτική θέση της χώρας στην Ευρώπη δεν καθίσταται δυνατή με δεδομένες τις αντιθέσεις, τις αντιπαραθέσεις και εν πολλοίς το «θέατρο σκιών» που παίζεται ανάμεσα στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά».

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι δεδομένης της πολιτικής που ασκείται από την κυβέρνηση, οι εκλογές προβάλλουν ως το αναγκαστικό γεγονός «για την εκτόνωση της πολιτικής και κοινωνικής ασφυξίας».

Αναφορικά τέλος με το άρθρο 37 του σχεδίου νόμου, επισήμανε ότι η ψήφιση της διάταξης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις «θα αποσαρθρώσει πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα», τα οποία, όπως είπε, «δέχονται συνεχή χτυπήματα εδώ και πάρα πολύ καιρό».