Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης, με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες.

Μιλώντας για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «άκουσα πολύ χειρότερο από το κλείσιμο των καναλιών. Ότι ο πρωθυπουργός υπαγορεύει πώς θα ερμηνεύσει το ΣτΕ την έννοια του δημοσίου συμφέροντος με τρόπο απαράδεκτο».

Όπως εξήγησε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Alpha, όταν σταθμίζουμε το δημόσιο συμφέρον, δεν κοιτάμε μόνο τα λεφτά, αλλά και μια σειρά άλλων πραγμάτων, όπως την εξασφάλιση της πολυφωνίας.

«Το προκλητικό είναι ότι ποτέ κανείς δεν έχει διανοηθεί να παρεμβαίνει με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο στη δικαιοσύνη. Μιλάμε για τον πρωθυπουργό, είναι δυνατόν να προκαταλαμβάνει και να υπαγορεύει την απόφαση της δικαιοσύνης; Τι είδους παρεμβάσεις είναι αυτές;» αναρωτήθηκε ο κ. Βορίδης και εκτίμησε πως ο πρωθυπουργός «έχει διαρρήξει τη σχέση του με την κοινωνία».

Για παράδειγμα, ανέφερε «είναι δυνατόν να λες ότι υλοποίησα τις δεσμεύσεις μου για τις συντάξεις, την ώρα που έχουν γίνει περικοπές; Είναι προφανές ότι μιλάμε για μια εικονική πραγματικότητα».

Μιλώντας για τα όσα έγραψε σήμερα ο κ. Πολάκης αναφορικά με τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Τσικρίκα, είπε: «Ο κ. Πολάκης είναι ένας άνθρωπος που ξέρουμε πια το πολιτικό ήθος που κομίζει. Πιστεύει ότι με βάρβαρες και χυδαίες επιθέσεις, κάνει καλό στην υπόθεσή του».

«Έστω κι αν (σ.σ. η δημοσιογράφος) ήταν ΝΔ, πάει να πει ότι η κριτική της δεν υπάρχει; Ακυρώνει αυτό το επιχείρημά της; Δεν ακούω απάντηση στο ότι κλείνουν τα κανάλια και άνθρωποι μένουν στο δρόμο».

Αναφορικά με τη στάση της γαλάζιας παράταξης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Βορίδης είπε: «Εμείς περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ. Δεύτερον, λέμε ότι είναι ένας νομός που θα καταργηθεί γιατί πρέπει να διαφυλάξουμε την πολυφωνία. Επειδή ακούω τα “θα γυρίσετε πίσω τα 264 εκατ.” εγώ λέω να μην σπεύδει κανείς, γιατί εάν θέλετε να μπούμε σε νομικές συζητήσεις, τότε θα δούμε ποια ποσά, κάτω υπό ποιους όρους, με ποιες προϋποθέσεις και με ποιες συνθήκες, θα επιστραφούν. Και να μην ξεχνά κανείς κάτι: Εμείς δεν είπαμε να κλείσουν κανάλια, εμείς είπαμε περισσότερα κανάλια».

Όσο για τα λεφτά που ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε να πάνε σε παροχές, «είναι εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό και μόνο εάν εγγραφούν πλεονάσματα, μπορούμε να συζητήσουμε γι’ αυτά».

«Να πάψει ο Τσίπρας να λέει ψέματα συνεχώς», κατέληξε ο κ. Βορίδης.