«Το πρώτο ζήτημα για εμάς είναι να μην υπάρχουν οι αρχηγισμοί του παρελθόντος, να μη μπλέξουμε σε σχήματα, τα οποία μοιραία είναι θνησιγενή, διότι δεν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν παραπέρα από τους ανθρώπους, οι οποίοι τα έχουν ιδρύσει» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 fm» ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Θεοχάρης για τον νέο πολιτικό φορέα «Δημοκρατική Ευθύνη», που όπως γνωστοποίησε, «προχωρά οργανωτικά και αυτό είναι μία διαδικασία αναγκαστικά λίγο εσωστρεφής, για να μπορέσει να συγκροτηθεί σε όλη την Ελλάδα και στους τομείς πολιτικής».

«Σημασία έχουν οι πολιτικές και δευτερευόντως τα πρόσωπα. Τα πρόσωπα είναι βέβαια πάρα πολύ σημαντικά, αλλά είναι σημαντικά μόνο ως οι φορείς εμπιστοσύνης, δηλαδή κατά πόσο εμπιστευόμαστε ότι θα κάνουν αυτά που λένε» είπε ο κ.Θεοχάρης, εξηγώντας ότι «η Δημοκρατική Ευθύνη έχει μιλήσει ήδη για τους τέσσερις πυλώνες μετασχηματισμού, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τα προβλήματα που βλέπουμε».

Όπως διευκρίνισε, ο πρώτος πυλώνας αφορά τη χειραφέτηση της Δικαιοσύνης ώστε «να διαλέγει την ηγεσία της μόνη της, μέσω εκλογών» και ο δεύτερος τη διαφανή διοίκηση, προκειμένου «το κομματικό κράτος να εκλείψει» και «ένας κομματικός σχηματισμός επιτέλους να κυβερνήσει και να πει δεν είμαι εδώ για να διορίσω διοικήσεις, είμαι εδώ για να θέτω τους πολιτικούς στόχους και τις κατευθύνσεις, τις στρατηγικές». Ο τρίτος πυλώνας αφορά την «απελευθέρωση της οικονομίας, για να παράξει πλούτο», κάτι που, όπως εκτίμησε, «μπορεί να γίνει μόνο με ένα χαμηλό, σταθερό, φορολογικό σύστημα» και ο τέταρτος πυλώνας «ένα κοινωνικό κράτος, το οποίο αμβλύνει τις ανισότητες», καθώς «νοσοκομεία, αστυνομία, σχολεία και δικαιοσύνη που να λειτουργούν, δυστυχώς στη χώρα μας σήμερα είναι ζητούμενα».

Ο βουλευτής εκτίμησε ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι για τη χώρα καθώς «δε βγαίνουν τα νούμερα, όλος ο κόσμος το ξέρει».

Ερωτηθείς για τον ρόλο του πρώην υπουργού Αλέκου Παπαδόπουλου στον υπό συγκρότηση πολιτικό φορέα ο κ.Θεοχάρης είπε ότι «είναι ενεργότατος στην προσπάθειά μας αυτή, μας στηρίζει, μας βοηθάει, για να μπορέσουμε κι εμείς να βοηθήσουμε με τη σειρά μας με όποιες δυνάμεις έχουμε στο να φύγει η χώρα μας από αυτή την πολύπλευρη κρίση».

«Είχε το σθένος να πει τα πράγματα με το όνομά τους, τότε που δεν ήταν και της μόδας» είπε σημειώνοντας για τη στάση του κ.Παπαδόπουλου, αλλά και του ίδιου όταν διαφώνησαν με τα κόμματα στα οποία ανήκαν πως «πιστεύουμε και οι δυο ακράδαντα ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να μένει κανείς σταθερός στις αξίες του και όταν δεν υπάρχουν συνθήκες για να κάνει τη δουλειά του να φεύγει».