Την ανάγκη να διασταυρωθούν τα περιουσιακά στοιχεία των δικαιούχων επιδόματος ανεργίας, υπογράμμισε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, ώστε να εξακριβωθεί αν χρειάζονται όλοι ενίσχυση.

«Δεν είναι μόνο η μαύρη εργασία. Μπορούμε αυτή τη στιγμή να διασταυρώσουμε ότι ο εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ – που καλά κάνει και εγγράφεται, διότι ευελπιστεί ότι θα μπει και σε κάποιο πρόγραμμα και κάτι θα κάνει – αν μπορεί να έχει δυο – τρία σπίτια; Έχει απολύτως δίκιο ο άνεργος, που δεν έχει σπίτια – και γι’ αυτό είμαι διατεθειμένος κι εγώ, ως μέρος του πολιτικού συστήματος, να δεχθώ και το θυμό και τη λοιδορία και το γιαούρτωμα, γιατί αυτό είναι η αντίδρασή του και το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για όσα δεν κάναμε τα προηγούμενα χρόνια. Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους».

Πάντως, ο αναπληρωτής υπουργός απέρριψε τα περί πρόωρων εκλογών και τόνισε, σε ό,τι αφορά τα μέτρα: «Από τη στιγμή που η χώρα έχει φτάσει στο ζει – δεν ζει και στο πτωχεύει – δεν πτωχεύει, είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε το καθήκον μας. Και οι εργάτες στη Φουκουσίμα ξέρουν πως όταν εργάζονται εκτίθενται σε ακτινοβολία, που κατά το 99% θα τους δημιουργήσει καρκινογένεση. Επιτελούν, όμως, το καθήκον τους».