«Φωτεινή εξαίρεση στο σκοτεινό ουρανό», χαρακτήρισε τους έλληνες εξαγωγείς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Συνεχάρη τις ελληνικές επιχειρήσεις, που επιστράτευσαν τις δυνάμεις τους και τόλμησαν να δραστηριοποιηθούν σε νέες αγορές και αναρωτήθηκε: «Γιατί πετύχατε εσείς και όχι όλοι μας;».

Ο Πρόεδρος Κ. Παπούλιας αναφέρθηκε ακόμη στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, αλλά και στα …παράπονα, που είναι βέβαιο ότι θα έχουν από την Πολιτεία, η οποία, όπως σημείωσε, οφείλει να στηρίζει την αναπτυξιακή προσπάθεια.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου, Χριστίνα Σακελλαρίδη, επισήμανε ότι το 2011 έχουν μπει στην ελληνική οικονομία 12 δισεκατομμύρια από τις εξαγωγές και ότι διαφορετικά η ύφεση θα ήταν κατά μία μονάδα βαθύτερη, ενώ, όπως είπε, στο α’ επτάμηνο του έτους, η αύξηση των εξαγωγών έφθασε το 10,7%, έναντι 10% που ήταν ολόκληρο το 2010.

Ευχαρίστησε δε τον κ. Παπούλια για την στήριξή του και τόνισε ότι οι εξαγωγές έρχονται να προστεθούν στα ευχάριστα νέα από τον Τουρισμό και τον τραπεζικό τομέα, με την συγχώνευση της Alpha Bank με την Eurobank.