Αισιόδοξος ότι η επόμενη αξιολόγηση της τρόικας θα είναι θετική, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μάλιστα, ο κ. Παπανδρέου ανέδειξε την επόμενη αξιολόγηση ως πρωταρχικό παράγοντα για να εφαρμοστεί η συμφωνία της 21ης Ιουλίου, από τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης.

«Με την ολοκλήρωση της θετικής αξιολόγησης από τους τρεις φορείς της τρόικας δεν υπάρχει θέμα να μη στηριχθεί η Ελλάδα με τις αποφάσεις του Ιουλίου. Από την άλλη, περιμένουν και αυτοί (η τρόικα) την αξιολόγηση για να δουν ότι πράγματι έχουμε κάνει αυτά που έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μεταφέροντας και το κλίμα από τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, που είχε με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι το 85% των προτεραιοτήτων του Αυγούστου υλοποιήθηκαν και μένει ένα 15% να υλοποιηθεί. Ζήτησε, ωστόσο, να σταματήσουν οι διαφωνίες και η πολλή συζήτηση και να εφαρμοστούν οι στόχοι μέσα στο επόμενο δίμηνο, το οποίο ο κ. Βενιζέλος -που φέρεται να μην μίλησε σήμερα- έχει χαρακτηρίσει «κολασμένο δίμηνο».

«Επειδή εύκολα μπορεί να υπάρξει προσπάθεια μεταφοράς ευθυνών προς την Ελλάδα, να εμφανιστεί δηλαδή η χώρα ως ένα είδος αποδιοπομπαίου τράγου, δε μπορούμε να δώσουμε την παραμικρή αφορμή, πρέπει να είμαστε απολύτως συνεπείς.

Ακόμα και ένα μικρό θέμα μπορεί να πάρει διαστάσεις» είπε ο πρωθυπουργός, βάλλοντας κατά των ΜΜΕ στην Ελλάδα, τα οποία όπως δήλωσε «συμβάλλουν τα μέγιστα στο να διογκώνονται θέματα και να δημιουργούνται φημολογίες, που αναπαράγονται και στο εξωτερικό».

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι θα κοπούν οι συντάξεις και αναπηρικά επιδόματα «μαϊμού», ενώ μιλώντας για τον νέο κώδικα στο δημόσιο έκανε λόγο για προοδευτική και σοσιαλιστική λογική, και όχι αριστερίστικη, όπου το δημόσιο υπηρετεί τον πολίτη και όχι τον «άλφα» ή τον «βήτα» παράγοντα.

«Θέλουμε τον δημόσιο υπάλληλο σύμμαχο. Να επιβραβεύεται αυτός που κάνει σωστή δουλειά και να υφίσταται κυρώσεις αυτός που ξεφεύγει από τα καθήκοντά του ή καταπατά τις υποχρεώσεις του και το νόμο» κατέληξε ο Γ. Παπανδρέου.

Πηγή: 24h.gr