Για το θέμα του εκλογικού νόμου μίλησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου. Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, ανέφερε:

«Πρέπει να δούμε ποια είναι η πραγματική πρόταση της κυβέρνησης. Όχι να συζητήσουμε γενικά για την απλή αναλογική. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει πρόταση.

Έχουμε προτείνει το σύστημα της πραγματικής απλής αναλογικής με το όριο του 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή. Επ αυτής θα συζητήσουμε. Τώρα έχουμε μόνο διαρροές και οργανωμένος πολιτικός διάλογος έτσι δε γίνεται.

Θα πρέπει να δημιουργούνται προϋποθέσεις σταθερής διακυβέρνησης. Επομένως, θα μπορούσαμε να δούμε με θετικό μάτι ένα μπόνους για ένα κόμμα που λαμβάνει άνω του 40% και για να υπάρξουν συνεργασίες τόσο προγραμματικά όσο και στην εφαρμοσμένη πολιτική.

Στόχος του νέου εκλογικού μοντέλου είναι να προκύπτει η δυνατότητα εθνικής συνεννόησης και δεύτερον η συνεννόηση να φτάνει σε συγκεκριμένες πολιτικές. Το θέμα είναι πως διαμορφώνονται οι συνεργασίες στη βάση της αλλαγής της ασκούμενης πολιτικής».