Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη την αδυναμία της να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Εγκλωβισμένη στο πελατειακό κράτος που οι ίδιοι εξέθρεψαν όλα αυτά τα χρόνια αδυνατούν να το περιορίσουν και να μειώσουν τις σπατάλες του.

Ήδη, από το Ζάππειο Ι, η Νέα Δημοκρατία πρώτη τόνισε την ανάγκη αξιοποίησης της Δημόσιας Περιουσίας, ως βασικό εργαλείο για την έξοδο της χώρας μας από τον μηχανισμό στήριξης

Οι χθεσινές εξαγγελίες του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου θα κριθούν στην πράξη, από το αποτέλεσμα. Βέβαια, η κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και η έντονη πίεση του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αποτέλεσμα της ύφεσης και των κυβερνητικών επιλογών, δυσχεραίνουν την επιτυχία του προγράμματος.

Ο στόχος των αποκρατικοποιήσεων φυσικά δεν πρέπει να είναι απλώς ταμειακός, αλλά να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».