Στοιχεία για τους συνταξιούχους που απασχολούνται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο και στις υπηρεσίες της Βουλής, θα έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με την ολοκλήρωση του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη.

Ο βουλευτής έχει επισημάνει ότι «μία από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις κομματικής εύνοιας στο δημόσιο είναι η επαναπρόσληψη συνταξιούχων σε υπηρεσίες που υπηρετούσαν με τη μορφή συμβούλων» και έχει ζητήσει στοιχεία όχι μόνο για τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και για τις υπηρεσίες της Βουλής.

Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο κ. Ρόβλιας, αναφορικά με τον συνολικό αριθμό συνταξιούχων που έχουν επαναπροσληφθεί στον στενό και ευρύτερο τομέα του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και των υπηρεσιών της Βουλής, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, το οποίο περιλαμβάνει στοιχεία για τους συνταξιούχους που απασχολούνται στο δημόσιο.

Οι διαδικασίες αυτές, αναφέρει ο κ. Ρόβλιας, αφορούν στην απογραφή νέων υπαλλήλων και υπόχρεων που δεν έχουν απογραφεί, την υπαγωγή των υπαλλήλων στην Υπηρεσία/Φορέα τους, την επικαιροποίηση των στοιχείων απογραφής από τους ίδιους τους υπόχρεους και την επιβεβαίωση των στοιχείων της απογραφής από τις Διευθύνσεις Διοικητικού των υπηρεσιών.