Σε περίπτωση που κυβερνούσε σήμερα η ΝΔ θα προχωρούσε σε άμεσες ιδιωτικοποιήσεις και θα εξασφάλιζε περισσότερους οικονομικούς πόρους από τις μειώσεις των κρατικών δαπανών, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος απέδωσε στην κυβέρνηση την εξάμηνη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Θα είχαμε άλλο μείγμα πολιτικής, θα προχωρούσαμε πιο γρήγορα βασικές μεταρρυθμίσεις, θα προχωρούσαμε πολύ πιο γρήγορα ιδιωτικοποιήσεις και αποκρατικοποιήσεις, θα βρίσκαμε κι άλλο λίπος στο να μειώσουμε κρατικές δαπάνες» δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, ενώ υπογράμμισε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε μια σειρά ζητημάτων, υποχρεώνουν τη ΝΔ να σκληρύνει τη στάση της και να ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Με αφορμή τα όσα αποκαλύφθηκαν από τη συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσου, ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δραματοποίησε και μεγαλοποίησε» τα όσα αναφέρουν στη συνομιλία τους οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ. Επισήμανε, δε, ότι η ελληνική πλευρά θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι το ΔΝΤ διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις. «Δυστυχώς ή ευτυχώς, το ΔΝΤ είναι καθοριστικός παράγοντας, είναι μέσα στο παιχνίδι και θα πρέπει αυτό να το λάβουμε σοβαρά υπόψη» τόνισε ο κ. Καλαφάτης και πρόσθεσε ότι αυτό επιβεβαιώνεται και από τις κοινές δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ με την κ. Μέρκελ, όπου –όπως είπε– υπάρχει μια ταύτιση απόψεων.

«Αυτό που έχει να κάνει η κυβέρνηση είναι να “παίξει μπάλα”, να το πω ποδοσφαιρικά, σύμφωνα με το γήπεδο που έχει μπροστά της. Πρέπει να αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμούς με το να βλέπει εχθρούς ή με το να δραματοποιεί καταστάσεις» κατέληξε ο κ. Καλαφάτης τονίζοντας ότι η συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μεγαλώνει τον λογαριασμό σε βάρος της Ελλάδας.