«Το παιχνίδι δεν έχει τελειώσει και ενδέχεται να δούμε ακόμα πολλά» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο για την οικονομία.

Ο κ. Παπανδρέου είπε ακόμα ότι η αναταραχή που επικρατεί στην Ευρώπη εγκυμονεί πρόσθετες εξελίξεις, η Ελλάδα φιλοδοξεί να είναι πρωτοπόρος σε αυτές αλλά προϋπόθεση είναι να είναι συνεπής έναντι των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και τους στόχους που έχει θέσει, δουλεύοντας με σφιχτό χρονοδιάγραμμα.

«Θα επιμείνουμε ακόμα περισσότερο στις μεγάλες αλλαγές απέναντι σε χρόνια προβλήματα» συνέχισε ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας ως τέτοια την μεταρρύθμιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ακόμα όμως και την προσπάθεια που γίνεται να μπει τάξη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Η χώρα μας πέρασε και περνάει Γολγοθά, αλλά η στρατηγική μας βήμα-βήμα δικαιώνεται» υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, τόνισε πάντως ότι υπάρχει ανάγκη συντονισμένης απάντησης της Ευρωζώνης, μεγαλύτερης εμβάθυνσης στη λειτουργία της και ρυθμίσεις στις αγορές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα για να δημιουργηθεί κλίμα ηρεμίας και σιγουριάς.

Σε ότ,ι αφορά τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να σταθεί πλάι στις προσπάθειες του λιβυκού λαού σε μία κρίσιμη και μεταβατική φάση και υποστήριξε ότι με βάση την εμπειρία της Ελλάδας στις «μεταβάσεις» που υπήρξαν στα Βαλκάνια, η Ελλάδα έχει την εμπειρία να παίξει σημαντικό ρόλο για τη δημοκρατική μετάβαση στη Λιβύη.