«Η χώρα προχωρά» θα είναι το μήνυμα που θα στείλει ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς βασικός στόχος είναι να δώσει την εικόνα της κυβερνητικής αποτελεσματικότητας, αλλά και της αίσθησης του δικαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επικοινωνιακή στρατηγική στη ΔΕΘ, αλλά και στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκε σε δύο συσκέψεις που είχε ο κ. Παπανδρέου από το πρωί στη Βουλή με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, ενώ υπό την προεδρία του πραγματοποιείται τρίτη σύσκεψη με την συμμετοχή πολλών υπουργών.

Ειδικότερα, στην Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να δώσει το στίγμα προς τα πού πρέπει να πάει η χώρα, ενώ ταυτόχρονα θα αναφερθεί και στο κυβερνητικό έργο επιχειρώντας ταυτόχρονα να αναδείξει τις διαφορές του ΠΑΣΟΚ από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία του στην ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός θέλει, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσδώσει σε αυτήν χαρακτηριστικά «εθνικής αφήγησης», με την έννοια ότι θα κάνει λόγο για τη θέση, την πορεία και την προοπτική της χώρας στο διεθνές περιβάλλον, ενώ θα κάνει και απολογισμό του κυβερνητικού έργου, όχι ως απαρίθμηση νόμων, αλλά ως συνόλου αλλαγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να εξαγγείλει και μέτρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.