Να διευρύνει την κοινωνική βάση αλλά ακόμα και την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προσβλέπει σε ένα «άνοιγμα» στα κόμματα του λεγόμενου Κέντρου, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου απέναντι στην κυβέρνηση που θα μπορέσει να εκφράσει το «Ναι» του δημοψηφίσματος.

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη βλέπουν πολύ θετικά τις επιθέσεις φιλίας που γίνονται από βουλευτές του Ποταμιού τις τελευταίες ημέρες, μετά την εκλογή της νέας ηγεσίας.

Ως εκ τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται σήμερα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, με τον τελευταίο να τηρεί αποστάσεις μέχρι στιγμής από τις δηλώσεις των στελεχών του, παραπέμποντας για τις όποιες αποφάσεις στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στις 12 το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή.

Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στο ίδιο μήκος κύματος συνάντηση με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία έχει ήδη προλάβει να λάβει θέση στις πολιτικές ανακατατάξεις και τις ζυμώσεις σε όλο το φάσμα του πολιτικού σκηνικού, απευθύνοντας έκκληση στις δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς για Συνέδριο με ανοιχτά όλα τα θέματα και με στόχο τη δημιουργία ενός τρίτου πόλου, ενώ παρατηρεί προσεκτικά το επιχειρούμενο άνοιγμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ.