Υποβάθμισε σήμερα το θέμα με τη στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελωνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο κύριος Καμμένος δεν έχει κάνει καν πρόταση, είπε, κάνοντας λόγο για έναν σχεδιασμό του Υπουργού Άμυνας και ξεκαθαρίζοντας ότι αν αυτός πρόκειται να προχωρήσει θα ενημερωθεί καταρχάς ο Πρωθυπουργός και εν συνεχεία το κυβερνητικό Συμβούλιο. Ενώ θα ακολουθήσει διαβούλευση και διάλογος», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος του κυβερνητικού εταίρου, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από το ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά, «ο πρόεδρός μας και υπουργός Εθνικής Άμυνας θα το φέρει στον πρωθυπουργό και στα αρμόδια όργανα και φυσικά θα γίνει και η απαραίτητη διαβούλευση».

Οι σκέψεις του Π. Καμμένου στο ζήτημα της στράτευσης φαίνεται ότι προκαλούν αναταραχή στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών και κομματικών στελεχών, την ώρα που πάντως το Μέγαρο Μαξίμου έχει μείνει προς το παρόν αμέτοχο στον σχετικό ανοιχτό διάλογο.