«Δώσαμε μια μάχη με εντιμότητα, ειλικρινά, φτάσαμε στα όρια, φτάσαμε στα άκρα. Πήραμε ό,τι περισσότερο μπορούσαμε να πάρουμε προς όφελος του λαού. Κάναμε μια επιλογή με κόστος και δεν κοροϊδέψαμε κανέναν. Ο ελληνικός λαός είχε τη δυνατότητα να επιλέξεις ποιος θα διαχειριστεί μια δύσκολη συμφωνία και ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Η λαϊκή ετυμηγορία είναι σεβαστή κ πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους, είτε συμφωνούν, είτε διαφωνούν», τόνισε ο κ. Τσίπρας, εξαπολύοντας βολές κατά της αντιπολίτευσης:

«Θέλετε λοιπόν να καταψηφίσατε σήμερα τους εφαρμοστικούς νόμους μιας συμφωνίας που υπερψηφίσατε τον Αύγουστο. Μας ζητάτε να καταψηφίσουμε. Τι μας ζητάτε δηλαδή να κάνουμε; Ποια είναι η δική σας πρόταση; Ποια είναι η εναλλακτική σας πρόταση; Ποια είναι η άποψη σας για το μέλλον του τόπου; Τι μας ζητάτε να κάνουμε; Μήπως θα κάνετε και κάνα Ζάππειο τις επόμενες μέρες; Μήπως μας ζητάτε να μην προχωρήσουμε σε συμφωνία και να τεθούν σε κίνδυνο οι καταθέσεις; Σας ζητήσαμε να καταθέσετε εναλλακτική πρόταση για τα ισοδύναμα και μέχρι τώρα ακούμε κορώνες και λαϊκισμούς. Δεν έχετε σχέδιο για τη χώρα, το μόνο που θέλετε είναι να επιστρέψετε στις καρέκλες της εξουσίας. Όσο το δείχνετε αυτό στον ελληνικό λαό, θα μείνετε για χρόνια στις καρέκλες της αντιπολίτευσης, κοίταξε να το συνηθίσετε».

Κατόπιν ο πρωθυπουργός έσπευσε να σχολιάσει το θέμα με τους υπουργούς που είχαν προβλήματα με το «πόθεν έσχες», υπερασπιζόμενος τον κ. Σταθάκη για το 1 εκατ. ευρώ.

«Θέλω να απαντήσω στην κριτική που έχει ακουστεί αυτές τις μέρες. Εσχάτως ανακαλύψατε διεφθαρμένους υπουργούς για τους οποίους δεν βρήκατε κανένα στοιχείο που να στοιχειοθετεί θέμα διαφθοράς. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί και μην μιλάτε για διαφθορά στο σπίτι της Αριστεράς. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα βάλει πλάτες στη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή. Θα λειτουργήσουν οι θεσμοί και οι διαδικασίες και κανείς δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, ούτε υπουργός, ούτε επιχειρηματίας. Αλλά να μιλάμε με στοιχεία», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δημιουργείτε θέμα γιατί ένας νεοεκλεγείς βουλευτής το ’12, έκανε μια ατελή δήλωση που μετά διόρθωσε και κατόπιν φορολογήθηκε για τα ποσά αυτά. Τουλάχιστον αυτά τα ποσά έχουν φορολογηθεί γιατί δεν τα έκλεψε κάνεις. Να μιλήσουμε για τα μαύρα ταμεία της Siemes; Που πήγαν αυτά τα λεφτά. Μην με προκαλείτε. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Δεν θα ξεχαστεί τίποτα και για κανέναν. Αν υπάρξουν στοιχεία για οποιονδήποτε υπουργό, τότε θα έχουν ίση αντιμετώπιση απέναντι στο νόμο, όπως και όλοι οι πολίτες», είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Ο ελληνικός λαός μας έδωσε εντολή να κυβερνήσουμε κι αυτό θα κάνουμε!»

«Αν κάποιοι νόμιζαν ότι επειδή τελειώνει ο χρόνος και δεν θα ελεγχθούν, σήμερα καταθέτουμε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που παίρνουν παράταση οι έλεγχοι για ακόμη έναν χρόνο. Δε θα αφήσουμε καμία υπόθεση ανοικτή. Θα υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας στον ελληνικό λαό. Τη Δευτέρα καταθέτουμε το νομοσχέδιο για τα Μέσα Ενημέρωσης. Σε κάθε δράση στόχος μας είναι η προστασία των λαϊκών στρωμάτων», είπε κλείνοντας ο κ. Τσίπρας.