Δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων για τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου αντιμετωπίζουν οι επιτελείς της Ιπποκράτους, με αποτέλεσμα οι τελικές υποψηφιότητες να ανακοινωθούν μετά τα… μπάνια του λαού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ΠΑΣΟΚ θα ανακοινωθούν κάποιες από τις υποψηφιότητες σε μεγάλους δήμους της Αττικής και της επαρχίας ως το τέλος του μήνα, χωρίς να περιλαμβάνεται σ’ αυτές κάποιο τρανταχτό όνομα.

Τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών και των υποψηφίων στους μεγάλους δήμους θα ανακοινωθούν σίγουρα μετά το Δεκαπενταύγουστο – μπορεί και στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς καταβάλλονται προσπάθειες να πειστούν κάποια από τα κορυφαία στελέχη του Κινήματος και να καμφθούν οι αντιστάσεις τους ή να αναζητηθούν υποψηφιότητες-έκπληξη.

Πάντως, είναι γεγονός ότι οι αρχικές φήμες περί… μαζικής εξόδου βουλευτών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν επιβεβαιώνονται, καθώς οι περισσότεροι τηρούν στάση αναμονής, ενώ οι οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις και οι αποφάσεις της κυβέρνησης έχουν προκαλέσει ψυχρότητα στις σχέσεις της βάσης του ΠΑΣΟΚ και των τοπικών κοινωνιών με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ιπποκράτους και της κυβέρνησης – δυσχεραίνοντας έτσι και το έργο της επιτροπής που κρίνει τις υποψηφιότητες.

Στο επίκεντρο, μάλιστα, των επικρίσεων μερίδας κομματικών στελεχών λέγεται ότι βρίσκεται ο γραμματέας του Κινήματος, Σωκράτης Ξυνίδης, ο οποίος χρεώνεται την αδυναμία επικοινωνίας κυβέρνησης-κόμματος.