«Επειδή βρισκόμαστε μπροστά στην υλοποίηση μιας νέας συμφωνίας η οποία έχει και δυσβάστακτες, ιδιαίτερα για τον αγροτικό χώρο επιπτώσεις, θέλουμε μια καινούργια εντολή με βάση τα καινούργια δεδομένα -ο λαός είναι αυτός που θα κρίνει- για να δούμε από εδώ και πέρα, πέραν της εφαρμογής του προγράμματος που έχουμε, το σχεδιασμό που κάνουμε, να δούμε πώς και τα προαπαιτούμενα που προβλέπονται από τη συμφωνία θα τα υλοποιήσουμε όσο γίνεται πιο ήπια. Και ιδιαίτερα για τον αγροτικό χώρο, τα προαπαιτούμενα είναι πιο σκληρά απ’ όσο αφορά άλλους χώρους. Και εκεί εμείς έχουμε προετοιμαστεί».

Αυτά ανέφερε σήμερα από την Καλαμπάκα, ο υποψήφιος βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποίησε στον νομό.

Σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καλαμπάκας «Τα Μετέωρα», μετά από συνάντηση-συζήτηση με φορείς, ο κ. Αποστόλου τόνισε πως έχουμε ετοιμάσει ισοδύναμα, αντισταθμιστικά, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις επιπτώσεις, για να διευκρινίσει πως για «ό,τι δημοσιονομικό ζητηθεί να προκύψει από τη φορολόγηση την επιπλέον του αγροτικού χώρου, έχουμε ετοιμάσει ισοδύναμα που προέρχονται από την αγροτική δραστηριότητα αλλά δεν θα επιβαρύνουν το εισόδημα του αγρότη».

Επίσης, ο κ. Αποστόλου αναφέρθηκε στις πληρωμές των αγροτών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ούτε ένα ευρώ δεν θα χαθεί από τις ενισχύσεις, εντοπίζοντας το πρόβλημα στα capital-controls και στην έλλειψη ρευστότητας που δημιουργήθηκε.

Ακόμη μίλησε για εκκρεμότητες στα πρόστιμα, κάνοντας λόγο για 1,5 δισ. πρόστιμα που καλείται να πληρώσει η χώρα λόγω της κακής διαχείρισης των ενισχύσεων, ιδιαίτερα του κτηνοτροφικού χώρου.

Νωρίτερα, ο κ. Αποστόλου είχε συναντηθεί στο Δήμο Φαρκαδόνας με αγρότες και άκουσε τα αιτήματά τους.